
15'
προετοιμασία
3' ψήσιμο
Σύνολο: 18'
Υλικά
Μερίδες: 4Διαδικασία
- Για την κυπριακή πίτα με απάκι και σάλτσα γιαουρτιού, σε ένα μπολ ανακατεύουμε το γιαούρτι με τη μουστάρδα και νοστιμίζουμε με αλάτι και πιπέρι. Αφήνουμε κατά μέρος.
- Σε ένα μεγάλο τηγάνι, κατά προτίμηση αντικολλητικό, ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και τηγανίζουμε το απάκι, σε μέτρια φωτιά, για 1 - 2 λεπτά, μέχρι να ροδίσει ελαφρώς.
- Σβήνουμε με το βαλσαμικό ξίδι, το αφήνουμε να εξατμιστεί και αποσύρουμε από τη φωτιά.
- Χαράζουμε τις κυπριακές πίτες οριζόντια στη μία τους άκρη με ένα μαχαίρι, φτιάχνοντας μια βαθιά σχισμή σαν τσέπη.
- Γεμίζουμε την κάθε μία με 2 κουτ. γλυκού από το μείγμα γιαουρτιού - μουστάρδας, 3 - 4 φέτες ντομάτας, μερικές φετούλες απάκι και μερικές ροδέλες κρεμμυδιού.
- Τέλος, βάζουμε από λίγο ψιλοκομμένο μαϊντανό.
- Πιέζουμε ελαφρώς τις πίτες και τις σερβίρουμε τις Κυπριακές πίτες με απάκι και σάλτσα γιαουρτιού σκέτες ή με σαλάτα της αρεσκείας μας.
Μια μπίρα red ale.
Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 52.