ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΑραβική πίτα με τόνο, κάππαρη και σάλτσα τομάταςΑραβική πίτα με τόνο, κάππαρη και σάλτσα τομάτας
15' προετοιμασία
3' ψήσιμο
Σύνολο: 18'

Υλικά

Μερίδες: 4

Διαδικασία

  1. Για την κυπριακή πίτα με απάκι και σάλτσα γιαουρτιού, σε ένα μπολ ανακατεύουμε το γιαούρτι με τη μουστάρδα και νοστιμίζουμε με αλάτι και πιπέρι. Αφήνουμε κατά μέρος.
  2. Σε ένα μεγάλο τηγάνι, κατά προτίμηση αντικολλητικό, ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και τηγανίζουμε το απάκι, σε μέτρια φωτιά, για 1 - 2 λεπτά, μέχρι να ροδίσει ελαφρώς.
  3. Σβήνουμε με το βαλσαμικό ξίδι, το αφήνουμε να εξατμιστεί και αποσύρουμε από τη φωτιά.
  4. Χαράζουμε τις κυπριακές πίτες οριζόντια στη μία τους άκρη με ένα μαχαίρι, φτιάχνοντας μια βαθιά σχισμή σαν τσέπη.
  5. Γεμίζουμε την κάθε μία με 2 κουτ. γλυκού από το μείγμα γιαουρτιού - μουστάρδας, 3 - 4 φέτες ντομάτας, μερικές φετούλες απάκι και μερικές ροδέλες κρεμμυδιού.
  6. Τέλος, βάζουμε από λίγο ψιλοκομμένο μαϊντανό.
  7. Πιέζουμε ελαφρώς τις πίτες και τις σερβίρουμε τις Κυπριακές πίτες με απάκι και σάλτσα γιαουρτιού σκέτες ή με σαλάτα της αρεσκείας μας.

Μια μπίρα red ale.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 52.

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών
MHT