40'
προετοιμασία
Σύνολο: 40'
Υλικά
Μερίδες: 8Για το ντρέσινγκ
Διαδικασία
- Για το λάχανο, μυρωδικά και καρύδια, ανακατεύουμε σε ένα μεγάλο μπολ το λάχανο, τα καρότα, το φινόκιο, το ραντίτσιο, την καρυδόψιχα, το μάραθο, το μαϊντανό, τα μυρώνια και το φρέσκο ή ξερό εστραγκόν.
Ντρέσινγκ
- Βάζουμε σε ένα μπολάκι τα υλικά και τα ανακατεύουμε με ένα πιρούνι· το ζητούμενο είναι να παραμείνουν διακριτές οι γεύσεις των συστατικών του ντρέσινγκ και οι εναλλαγές υφής, γι’ αυτό δεν τα χτυπάμε σε μούλτι ή με το σύρμα, για να αποφύγουμε την ομογενοποίηση.
- Όταν πρόκειται να σερβίρουμε, βάζουμε τη σαλάτα σε μια σαλατιέρα και τότε την περιχύνουμε με το ντρέσινγκ.
Μυστικά
Φρέσκο εστραγκόν σε ματσάκια θα βρούμε σε καλά οπωροπωλεία. Θα βρούμε επίσης γλαστράκια με εστραγκόν σε μεγάλα φυτώρια και, στη διάρκεια των εορτών, στα μανάβικα ορισμένων καλών σούπερ μάρκετ. Ξερό εστραγκόν βρίσκουμε σχεδόν σε όλα τα σούπερ μάρκετ και σε πολλά καταστήματα με βότανα.
Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 56.