ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΣπανακόρυζο ντοματένιο  και λεμονάτο με μανιτάριαΣπανακόρυζο ντοματένιο και λεμονάτο με μανιτάρια
20' προετοιμασία
50' μαγείρεμα
Σύνολο: 1 ώρα και 10'

Υλικά

Μερίδες: 4

Διαδικασία

  1. Για να κάνουμε το λαχανόρυζο με τζίντζερ και μπούκοβο, σε μια φαρδιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε σε μέτρια φωτιά 30ml από το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι με το μπούκοβο, το τζίντζερ, αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι για περίπου 2 - 3 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει ελαφρώς.
  2. Ρίχνουμε την ντομάτα και 100 ml νερό και μαγειρεύουμε για περίπου 10 λεπτά, μέχρι να «δέσει» ελαφρώς η σάλτσα.
  3. Ρίχνουμε το λάχανο, ανακατεύουμε και μαγειρεύουμε για περίπου 4 - 5 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει και να μειωθεί λίγο ο όγκος του.
  4. Προσθέτουμε 800 ml ζεστό νερό, χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγομαγειρεύουμε για 15 λεπτά με σκεπασμένη την κατσαρόλα.
  5. Ρίχνουμε το ρύζι μαζί με το υπόλοιπο ελαιόλαδο, αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι και 200 ml νερό και σιγομαγειρεύουμε για άλλα 15 λεπτά με σκεπασμένη την κατσαρόλα, μέχρι να φουσκώσει το ρύζι και να απορροφήσει τα περισσότερα υγρά. Aν χρειαστεί, προσθέτουμε λίγο ζεστό νερό επιπλέον.
  6. Αποσύρουμε από τη φωτιά, αφήνουμε το λαχανόρυζο να σταθεί για περίπου 10 λεπτά.
  7. Σερβίρουμε το λαχανόρυζο ζεστό ή χλιαρό και συνοδεύουμε με ταραμοσαλάτα και φρυγανισμένο ψωμί.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 107.

Άρθρα και Συνταγές με Λάχανο

Άρθρα και Συνταγές με Ρύζι

Άρθρα και Συνταγές για Κυρίως Γεύμα

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών