Οι Νοτιοκορεάτες λατρεύουν αυτό το λάχανο τουρσί, αρτυμένο με απωανατολίτικα καρυκεύματα. Σε αυτή την εκδοχή, ο σεφ χρησιμοποιεί ένα αγαπημένο υλικό της Κύπρου, την κουλούμπρα, γνωστή με διάφορες ονομασίες στην Ελλάδα, όπως γογγυλοκράμβη κ.ά., και με την ονομασία kohlrabi στη Βρετανία. Τη βρίσκουμε σε ενημερωμένα μανάβικα (καλύτερα κατόπιν παραγγελίας) και μπορούμε να την αντικαταστήσουμε με ρέβα.

20' προετοιμασία
1 ημέρα αναμονή
Σύνολο: 1 ημέρα και 20'

Υλικά

Μερίδες: Για περίπου 1.500 γρ.

Διαδικασία

  1. Για το κίμτσι, φτιάχνουμε άρμη, διαλύοντας εντελώς το αλάτι στο νερό.
  2. Καθαρίζουμε την κουλούμπρα ή ρέβα και την περνάμε από τη χοντρή πλευρά του τρίφτη.
  3. Τη ρίχνουμε σε μια λεκάνη μαζί με την άρμη και προσθέτουμε το λάχανο.
  4. Ανακατεύουμε και αφήνουμε τα υλικά να μουλιάσουν για 24 ώρες.
  5. Την επόμενη ημέρα, σε μεγάλο μπολ ανακατεύουμε καλά τη ζάχαρη με το ρυζόξιδο και την πάστα γαρίδας.
  6. Προσθέτουμε την σάλτσα ψαριού, την πάστα gochujang, την σάλτσα sriracha, το σκόρδο και το τζίντζερ. Ανακατεύουμε πολύ καλά.
  7. Στραγγίζουμε το μείγμα λάχανου-κουλούμπρας, το ξεπλένουμε κάτω από άφθονο τρεχούμενο νερό, μέσα σε σουρωτήρι, και το στύβουμε με τα χέρια μας.
  8. Το ρίχνουμε στο μπολ με το μείγμα που ετοιμάσαμε και προσθέτουμε τα κρεμμυδάκια. Ανακατεύουμε πολύ καλά.
  9. Σκεπάζουμε και αφήνουμε το όλον να μαριναριστεί για 24 ώρες.
  10. Σερβίρουμε το κίμτσι σκέτο, ως ορεκτικό.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 163.

Άρθρα και Συνταγές με Ζάχαρη

Άρθρα και Συνταγές με Κρεμμύδι

Άρθρα και Συνταγές με Λάχανο

Άρθρα και Συνταγές για Ορεκτικό / Μεζές

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών