20'
προετοιμασία
1 ημέρα
αναμονή
Σύνολο: 1 ημέρα και 20'
Υλικά
Μερίδες: Για περίπου 1.500 γρ.
Διαδικασία
- Για το κίμτσι, φτιάχνουμε άρμη, διαλύοντας εντελώς το αλάτι στο νερό.
- Καθαρίζουμε την κουλούμπρα ή ρέβα και την περνάμε από τη χοντρή πλευρά του τρίφτη.
- Τη ρίχνουμε σε μια λεκάνη μαζί με την άρμη και προσθέτουμε το λάχανο.
- Ανακατεύουμε και αφήνουμε τα υλικά να μουλιάσουν για 24 ώρες.
- Την επόμενη ημέρα, σε μεγάλο μπολ ανακατεύουμε καλά τη ζάχαρη με το ρυζόξιδο και την πάστα γαρίδας.
- Προσθέτουμε την σάλτσα ψαριού, την πάστα gochujang, την σάλτσα sriracha, το σκόρδο και το τζίντζερ. Ανακατεύουμε πολύ καλά.
- Στραγγίζουμε το μείγμα λάχανου-κουλούμπρας, το ξεπλένουμε κάτω από άφθονο τρεχούμενο νερό, μέσα σε σουρωτήρι, και το στύβουμε με τα χέρια μας.
- Το ρίχνουμε στο μπολ με το μείγμα που ετοιμάσαμε και προσθέτουμε τα κρεμμυδάκια. Ανακατεύουμε πολύ καλά.
- Σκεπάζουμε και αφήνουμε το όλον να μαριναριστεί για 24 ώρες.
- Σερβίρουμε το κίμτσι σκέτο, ως ορεκτικό.
Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 163.