Συνοδεύουμε με ψωμί και ένα κομμάτι κασέρι από τη Μακεδονία.

20' προετοιμασία
Σύνολο: 20 λεπτά

Υλικά

Μερίδες: 4

Για το πέστο μαϊντανού

Διαδικασία

  1. Βάζουμε το λάχανο σε ένα βαθύ μπολ, το αλατίζουμε ελαφρώς και το αφήνουμε στην άκρη για 15 λεπτά, να μαραθεί κάπως. Στη συνέχεια, προσθέτουμε τα καρότα και ανακατεύουμε.
  2. Πέστο μαϊντανού: Βάζουμε όλα τα υλικά στο μπλέντερ και τα πολτοποιούμε. Αν δεν έχουμε μπλέντερ κάνουμε τη διαδικασία στο μούλτι, σε περισσότερες δόσεις, ίσως και με λίγο περισσότερο λάδι (για να γυρίζουν τα μαχαίρια).Περιχύνουμε τη σαλάτα με το πέστο μαϊντανού, ανακατεύουμε και σερβίρουμε αμέσως
  3. Συνοδεύουμε με: Η σαλάτα αυτή είναι ωραία γαρνιτούρα για ψητό φιλέτο κοτόπουλου και χοιρινές μπριζόλες. Μπορεί να καταναλωθεί και ως κύριο γεύμα αν τη συνοδεύσουμε με ψωμί και ένα κομμάτι κασέρι από τη Μακεδονία.

Γίνε συνδρομητής

Αν θέλετε να λαμβάνετε το περιοδικό «Γαστρονόμος» κάθε μήνα στην πόρτα σας, γίνετε συνδρομητής στην εφημερίδα «Καθημερινή»

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών