Με άρωμα πολίτικο…

15' προετοιμασία
30' μαγείρεμα
Σύνολο: 45 λεπτά

Υλικά

Μερίδες: 4

Για τη σάλτσα

Διαδικασία

  1. Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε το λάχανο, το καρότο και το αλάτι. Τρίβουμε τα λαχανικά με τα χέρια ώστε να τα πιάσει το αλάτι και να μαραθούν λίγο. Στη συνέχεια προσθέτουμε τα φρέσκα κρεμμυδάκια, τις σταφίδες, τα αμύγδαλα και το δυόσμο ή τη μέντα και ανακατεύουμε καλά. Σε ένα άλλο μπολ, χτυπάμε με τον αυγοδάρτη το γιαούρτι με το λάδι, μέλι, το αλάτι και το πιπέρι. Ρίχνουμε το μείγμα γιαουρτιού στο μπολ με το λάχανο, ανακατεύουμε ώστε να πάει η σάλτσα παντού και βάζουμε τη σαλάτα στο ψυγείο για τουλάχιστον 30 λεπτά για να δροσίσει.
  2. Συνοδεύουμε με: Σερβίρουμε τη δροσερή λαχανοσαλάτα πλάι σε μπιφτέκια ή κεμπάπ, κοτόπουλο σχάρας, μπριζολάκια χοιρινά ή άλλο ψητό κρέας της αρεσκείας μας. Εναλλακτικά, με δυο βραστά αυγά ανά άτομο και ψωμί έχουμε ένα γρήγορο και σχετικά άκοπο γεύμα.

Γίνε συνδρομητής

Αν θέλετε να λαμβάνετε το περιοδικό «Γαστρονόμος» κάθε μήνα στην πόρτα σας, γίνετε συνδρομητής στην εφημερίδα «Καθημερινή»

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών