15'
προετοιμασία
30' μαγείρεμα
Σύνολο: 45'
Υλικά
Μερίδες: 4Για τη σάλτσα
Διαδικασία
- Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε το λάχανο, το καρότο και το αλάτι.
- Τρίβουμε τα λαχανικά με τα χέρια ώστε να τα πιάσει το αλάτι και να μαραθούν λίγο.
- Στη συνέχεια προσθέτουμε τα φρέσκα κρεμμυδάκια, τις σταφίδες, τα αμύγδαλα και το δυόσμο ή τη μέντα και ανακατεύουμε καλά.
- Σε ένα άλλο μπολ, χτυπάμε με τον αυγοδάρτη το γιαούρτι με το λάδι, μέλι, το αλάτι και το πιπέρι.
- Ρίχνουμε το μείγμα γιαουρτιού στο μπολ με το λάχανο, ανακατεύουμε ώστε να πάει η σάλτσα παντού και βάζουμε τη σαλάτα στο ψυγείο για τουλάχιστον 30 λεπτά για να δροσίσει.
Συνοδεύουμε με:
- Σερβίρουμε τη δροσερή λαχανοσαλάτα πλάι σε μπιφτέκια ή κεμπάπ, κοτόπουλο σχάρας, μπριζολάκια χοιρινά ή άλλο ψητό κρέας της αρεσκείας μας.
- Εναλλακτικά, με δυο βραστά αυγά ανά άτομο και ψωμί έχουμε ένα γρήγορο και σχετικά άκοπο γεύμα.