5' προετοιμασία
35' ψήσιμο
45' αναμονή
Σύνολο: 1 ώρα και 25'

Υλικά

Τεμάχια: για 1 μεγάλη λαγάνα

Διαδικασία

  1. Σε ένα βαθύ μπολ ανακατεύουμε το μείγμα για ψωμί χωρίς γλουτένη, το αλάτι, το λάδι και τη μαγιά.
  2. Ζυμώνουμε ρίχνοντας σταδιακά το νερό, μέχρι να σχηματιστεί μια λεία ζύμη που θα κολλάει ελαφρώς.
  3. Καλύπτουμε τη λαμαρίνα του φούρνου με λαδόκολλα.
  4. Λαδώνουμε τα χέρια μας, επειδή η ζύμη θα κολλάει, και την πλάθουμε σε λεπτή λαγάνα, πάχους 1/2 εκ.
  5. Την απλώνουμε στο ταψί και την αφήνουμε σε ζεστό μέρος για περίπου 45 λεπτά, μέχρι να φουσκώσει ελαφρώς.
  6. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200°C και ψήνουμε για 30-35 λεπτά, μέχρι να ροδίσει η λαγάνα ελαφρώς στην επιφάνεια.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 155.

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών