Τη συνταγή μου έδωσε προ… αμνημονεύτων ετών μια αγαπητή μου κυρία, η Νόρα Φατούρου. Αν σας αρέσει πιο γλυκιά βάλτε περισσότερη ζάχαρη. Σκεφθείτε όμως ότι θα την αραιώσετε με κρύο νερό, θα βάλετε παγάκια… ε, να έχει μια ελαφριά ξινάδα για να σας δροσίζει!

 

30' προετοιμασία
1 ώρα βράσιμο
1 ώρα αναμονή
Σύνολο: 2 ώρες και 30'

Υλικά

Μερίδες: Για περίπου 3 λίτρα

Διαδικασία

  1. Για να φτιάξουμε λεμονάδα, βάζουμε τη ζάχαρη με το νερό σε μια κατσαρόλα να βράσει.
  2. Με κοφτερό μαχαίρι βγάζουμε τη φλούδα του λεμονιού προσεκτικά, ώστε να μην έχει άσπρο που πικρίζει, και τη ρίχνουμε και αυτή στην κατσαρόλα.
  3. Αφήνουμε το μείγμα να βράσει μέχρι να γίνει σιρόπι.
  4. Τότε προσθέτουμε το χυμό του λεμονιού και ανακατεύουμε.
  5. Όταν πάρει 2 - 3 βράσεις, αποσύρουμε από τη φωτιά και πετάμε τη φλούδα.
  6. Όταν κρυώσει η λεμονάδα, έπειτα από περίπου 1 ώρα, τη φυλάμε σε βάζο.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 21.

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών