1 ώρα προετοιμασία
50' μαγείρεμα
Σύνολο: 1 ώρα και 50'

Υλικά

Μερίδες: 20 - 24

Σιρόπι

Διαδικασία

  1. Ξεκινάμε φτιάχνοντας το σιρόπι, ώστε να κρυώνει: Ρίχνουμε το νερό σε μία κατσαρόλα. Προσθέτουμε τη ζάχαρη και τη φέτα λεμονιού. Τοποθετούμε την κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά. Ανακατεύουμε μερικές φορές όσο ζεσταίνεται το σιρόπι για να διαλυθεί η ζάχαρη. Βράζουμε για 6 λεπτά από τη στιγμή που το σιρόπι θα κοχλάσει.
  2. Ξεδιπλώνουμε τα φύλλα στην επιφάνεια εργασίας και τα κόβουμε όσο είναι το παραλληλόγραμμο ταψί που θα χρησιμοποιήσουμε. Ψιλοκόβουμε τα αμύγδαλα στο μπλέντερ ή σε δόσεις στο μούλτι Τα αδειάζουμε σε ένα μπολ, προσθέτουμε την κανέλα και ανακατεύουμεΒουτυρώνουμε καλά το ταψί και προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 160° C.
  3. Λιώνουμε το υπόλοιπο βούτυρο σε μέτρια φωτιά προσέχοντας να μην κάψει. Στρώνουμε 4 φύλλα στο ταψί χωρίς να τα βουτυρώσουμε. Απλώνουμε ομοιόμορφα τη γέμιση. Αλείφουμε ένα φύλλο με βούτυρο..και σκεπάζουμε με αυτό τη γέμιση. Στρώνουμε τα υπόλοιπα φύλλα, βουτυρώνοντάς τα ένα-ένα.
  4. Χαράζουμε τον μπακλαβά σε διαγώνια κομμάτια. Περιχύνουμε με όλο το υπόλοιπο ζεστό βούτυρο. Ψήνουμε το γλυκό στις αντιστάσεις του φούρνου για περίπου 50 λεπτά, μέχρι να ροδίσει. Βγάζουμε τον μπακλαβά από τον φούρνο και τον περιλούζουμε αμέσως με το κρύο σιρόπι, χρησιμοποιώντας μια βαθιά κουτάλα.
  5. Τον αφήνουμε να κρυώσει και να σιροπιαστεί καλά, για τουλάχιστον 3 ώρες, προτού σερβίρουμε.

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών