ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΛιγκουίνι με ντομάτα, αριάνι και κάππαρηΛιγκουίνι με ντομάτα, αριάνι και κάππαρη
10' προετοιμασία
15' μαγείρεμα
Σύνολο: 25'

Υλικά

Μερίδες: 4

Διαδικασία

  1. Βράζουμε τα ζυμαρικά σε άφθονο αλατισμένο νερό που κοχλάζει, σύμφωνα με τις οδηγίες που αναγράφονται στο πακέτο.
  2. Mόλις γίνουν (πρέπει να είναι al dente, να κρατάνε κάπως στο δόντι), τα σουρώνουμε και στην ίδια κατσαρόλα σοτάρουμε σε 20 ml από το μετρημένο ελαιόλαδο το σκόρδο και το τσίλι για 15-20 δευτερόλεπτα.
  3. Προσέχουμε να μην καεί το σκόρδο γιατί θα πικρίσει.
  4. Ρίχνουμε στην κατσαρόλα τα λινγκουίνι και τα ανακατεύουμε απαλά για λίγα δευτερόλεπτα να αρωματιστούν από το σκόρδο και το τσίλι.
  5. Αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και προσθέτουμε τον μαϊντανό, τον γαύρο, το ξύσμα λεμονιού και το υπόλοιπο ελαιόλαδο
  6. Ανακατεύουμε απαλά για να μη λιώσει ο γαύρος, δοκιμάζουμε το αλάτι, και σερβίρουμε με άφθονο φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

Μυστικά

Μια πράσινη σαλάτα με άνηθο και λαδόξιδο με λίγο μέλι είναι θαυμάσιο συνοδευτικό για τη γαυρομακαρονάδα.

Άρθρα και Συνταγές με Γαύρος

Άρθρα και Συνταγές με Ζυμαρικά

Άρθρα και Συνταγές για Κυρίως Γεύμα

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών