Καλοκαιρινή μακαρονάδα με αλμυρή και ίσως… λίγο πικάντικη γεύση.

10' προετοιμασία
15' μαγείρεμα
Σύνολο: 25 λεπτά

Υλικά

Μερίδες: 4

Διαδικασία

  1. Βράζουμε τα ζυμαρικά σε άφθονο αλατισμένο νερό που κοχλάζει, σύμφωνα με τις οδηγίες που αναγράφονται στο πακέτο. Mόλις γίνουν (πρέπει να είναι al dente, να κρατάνε κάπως στο δόντι), τα σουρώνουμε και στην ίδια κατσαρόλα σοτάρουμε σε 20 ml από το μετρημένο ελαιόλαδο το σκόρδο και το τσίλι για 15-20 δευτερόλεπτα.
  2. Προσέχουμε να μην καεί το σκόρδο γιατί θα πικρίσει. Ρίχνουμε στην κατσαρόλα τα λινγκουίνι και τα ανακατεύουμε απαλά για λίγα δευτερόλεπτα να αρωματιστούν από το σκόρδο και το τσίλι. Αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και προσθέτουμε τον μαϊντανό, τον γαύρο, το ξύσμα λεμονιού και το υπόλοιπο ελαιόλαδο.
  3. Ανακατεύουμε απαλά για να μη λιώσει ο γαύρος, δοκιμάζουμε το αλάτι, και σερβίρουμε με άφθονο φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
  4. Συμβουλή: Μια πράσινη σαλάτα με άνηθο και λαδόξιδο με λίγο μέλι είναι θαυμάσιο συνοδευτικό για τη γαυρομακαρονάδα.

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών