20'
προετοιμασία
4 μήνες και 20 ώρες
αναμονή
Σύνολο: 4 μήνες και 20 ώρες και 20'
Υλικά
Μερίδες: για περίπου 1,5 λίτροΔιαδικασία
- Για να φτιάξουμε λικέρ από αχλάδι, πλένουμε καλά και στεγνώνουμε τα αχλάδια.
- Χωρίς να τα ξεφλουδίσουμε ή να τα κόψουμε, τα βάζουμε σε ένα βάζο με μεγάλο στόμιο.
- Ρίχνουμε τη βότκα, κλείνουμε αεροστεγώς και αφήνουμε το βάζο στον ήλιο για 1 μήνα.
- Μετά προσθέτουμε τη ζάχαρη, κλείνουμε ξανά το βάζο και αφήνουμε να μείνει για άλλους 3 μήνες στον ήλιο.
- Τις πρώτες μέρες ανακινούμε το βάζο ώστε να λιώσει η ζάχαρη. Κατά το επόμενο διάστημα, ανακινούμε μία φορά την εβδομάδα.
- Όταν παρέλθει ο απαραίτητος χρόνος, προσθέτουμε το απόσταγμα αχλαδιού, ανακατεύουμε, αφαιρούμε τα αχλάδια και μεταγγίζουμε το ποτό σε μπουκάλια.