20' προετοιμασία
4 μήνες και 20 ώρες αναμονή
Σύνολο: 4 μήνες και 20 ώρες και 20'

Υλικά

Μερίδες: για περίπου 1,5 λίτρο

Διαδικασία

  1. Για να φτιάξουμε λικέρ από αχλάδι, πλένουμε καλά και στεγνώνουμε τα αχλάδια.
  2. Χωρίς να τα ξεφλουδίσουμε ή να τα κόψουμε, τα βάζουμε σε ένα βάζο με μεγάλο στόμιο.
  3. Ρίχνουμε τη βότκα, κλείνουμε αεροστεγώς και αφήνουμε το βάζο στον ήλιο για 1 μήνα.
  4. Μετά προσθέτουμε τη ζάχαρη, κλείνουμε ξανά το βάζο και αφήνουμε να μείνει για άλλους 3 μήνες στον ήλιο.
  5. Τις πρώτες μέρες ανακινούμε το βάζο ώστε να λιώσει η ζάχαρη. Κατά το επόμενο διάστημα, ανακινούμε μία φορά την εβδομάδα.
  6. Όταν παρέλθει ο απαραίτητος χρόνος, προσθέτουμε το απόσταγμα αχλαδιού, ανακατεύουμε, αφαιρούμε τα αχλάδια και μεταγγίζουμε το ποτό σε μπουκάλια.

Άρθρα και Συνταγές με Αχλάδι

Άρθρα και Συνταγές με Βότκα

Άρθρα και Συνταγές με Ζάχαρη

Άρθρα και Συνταγές για Κοκτέιλ

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών