Οι Κινέζοι, που πήγαν ως μετανάστες στο Περού στα τέλη του 19ου και στις αρχές του 20ού αιώνα, εισήγαγαν τόσο τη σάλτσα σόγιας όσο και τη λογική του stir fry, του γρήγορου σοταρίσματος στο τηγάνι. Αυτό το λεπτοκομμένο μοσχάρι με λαχανικά στο τηγάνι είναι τόσο γρήγορο και νόστιμο, που σύντομα υιοθετήθηκε από όλους τους Περουβιανούς.

10' προετοιμασία
8' μαγείρεμα
Σύνολο: 18 λεπτά

Υλικά

Μερίδες: 2

Διαδικασία

  1. Αλατοπιπερώνουμε το κρέας.
  2. Σε ένα μεγάλο τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε δυνατή φωτιά και το αφήνουμε να κάψει καλά.
  3. Ρίχνουμε το κρέας και ανακατεύουμε με ξύλινη κουτάλα μέχρι να ροδίσει.
  4. Προσθέτουμε το κρεμμύδι, το ξίδι, την ντομάτα και το κρεμμυδάκι και συνεχίζουμε για λίγο το ανακάτεμα.
  5. Ρίχνουμε τον ζωμό και αλατοπίπερο και ανακατεύουμε.
  6. Προσθέτουμε τη σόγια και ανακατεύουμε – η όλη διαδικασία στο τηγάνι πρέπει να κρατήσει 7-8 λεπτά, όχι παραπάνω, γιατί θα στεγνώσει το κρέας.
  7. Σερβίρουμε με τηγανητές πατάτες και ρύζι.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 162.

Γίνε συνδρομητής

Αν θέλετε να λαμβάνετε το περιοδικό «Γαστρονόμος» κάθε μήνα στην πόρτα σας, γίνετε συνδρομητής στην εφημερίδα «Καθημερινή»

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών