ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΚοτόπουλο στο τηγάνι με φασκόμηλο και μαϊντανόΚοτόπουλο στο τηγάνι με φασκόμηλο και μαϊντανό
15' προετοιμασία
18' τηγάνισμα
12 ώρες αναμονή
Σύνολο: 12 ώρες και 33'

Υλικά

Μερίδες: 4

Διαδικασία

  1. Για να φτιάξουμε Louisiana fried chicken, σε ένα μπολ αναμειγνύουμε την πάπρικα, τη ρίγανη και τα πιπέρια.
  2. Σε άλλο μπολ αναμειγνύουμε το ξινόγαλο, το αυγό, το σκόρδο και το αλάτι.
  3. Προσθέτουμε στο μπολ με το ξινόγαλο 2 κ.σ. από το μείγμα μπαχαρικών.
  4. Ρίχνουμε στο μείγμα με το ξινόγαλο το κοτόπουλο, σκεπάζουμε με μεμβράνη και αφήνουμε στο ψυγείο για 1 βράδυ. Ανακατεύουμε όσο πιο συχνά γίνεται για να μαριναριστεί ομοιόμορφα.
  5. Την επομένη, αναμειγνύουμε το αλεύρι, το κορν φλάουρ, το μπέικιν πάουντερ και το υπόλοιπο μείγμα μπαχαρικών.
  6. Προσθέτουμε 5 - 6 κουτ. σούπας * από τη μαρινάδα του κοτόπουλου στο μπολ με το αλεύρι, μέχρι να γίνει νωπό το αλεύρι. Δεν θα γίνει χυλός, αλλά ένα μείγμα σαν βρεγμένη άμμος. Ανακατεύουμε καλά.
  7. Σουρώνουμε το κοτόπουλο από τη μαρινάδα και το ρίχνουμε στο μείγμα με το αλεύρι.
  8. Ανακατεύουμε καλά ώστε να καλυφθεί το κοτόπουλο με το βρεγμένο αλεύρι, πιέζοντάς το από όλες τις πλευρές (όσο γίνεται).
  9. Σε κατσαρόλα ρίχνουμε τόσο λάδι ώστε να καλύψει τα 2/3 του σκεύους και ζεσταίνουμε σε μέτρια φωτιά (εναλλακτικά, χρησιμοποιούμε φριτέζα).
  10. Τηγανίζουμε το κοτόπουλο σε δύο δόσεις, για περίπου 15 - 18 λεπτά, μέχρι να αποκτήσει χρυσαφένια τραγανή κρούστα και να ψηθεί και εσωτερικά. Το κοτόπουλο θα πρέπει να είναι βυθισμένο μέσα στο λάδι.
  11. Η ιδανική θερμοκρασία είναι 150° C αν έχουμε θερμόμετρο κουζίνας - μπορεί να χρειαστεί να παίξουμε με τη θερμοκρασία της φωτιάς ώστε να σφίξει αρχικά η κρούστα, αλλά να μην αρπάξει.
  12. Αφήνουμε σε χαρτί κουζίνας να στραγγίξει από το λάδι.
  13. Σερβίρουμε, το Louisiana fried chicken, με γιαούρτι ή κέτσαπ και μουστάρδα και πράσινη σαλάτα.

* Παραλαγή

  1. Εναλλακτικά, ρίχνουμε όλη τη μαρινάδα στο αλεύρι και ανακατεύουμε καλά μέχρι να έχουμε έναν πηχτό χυλό, στον οποίο βουτάμε το κοτόπουλο. Έτσι, θα έχουμε μια πιο παχιά κρούστα.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 114.

Άρθρα και Συνταγές με Αυγά

Άρθρα και Συνταγές με Κοτόπουλο

Άρθρα και Συνταγές για Κυρίως Γεύμα

Άρθρα και Συνταγές για Ορεκτικό / Μεζές

Άρθρα και Συνταγές για Συνοδευτικά

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών