10' προετοιμασία
15' μαγείρεμα
Σύνολο: 25 λεπτά

Υλικά

Μερίδες: 60 - 80 λουκουμάδες

Διαδικασία

  1. Διαλύουμε σε ένα μπολ τη μαγιά στο χλιαρό γάλα, ανακατεύοντας με έναν αυγοδάρτη. Προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά, εκτός από το καλαμποκέλαιο. Ανακατεύουμε μέχρι να έχουμε ένα σφιχτό χυλό.
  2. Βάζουμε το λάδι να κάψει πολύ καλά και λαδώνουμε τα χέρια μας. Παίρνουμε τη ζύμη στη χούφτα μας και την πιέζουμε. Με το άλλο χέρι, κόβουμε κουταλιές. Ρίχνουμε τα μπαλάκια ζύμης στο καυτό λάδι. Όταν τηγανιστούν από όλες τις πλευρές τα αφαιρούμε με μια τρυπητή κουτάλα.
  3. Τα αφήνουμε πάνω σε μια πιατέλα με απορροφητικό χαρτί κουζίνας να στραγγίξουν από το πολύ λάδι.
  4. Σερβίρουμε τα λουκουμαδάκια με μέλι ή άλειμμα σοκολάτας, το οποίο ζεσταίνουμε λίγο στα μικροκύματα για να γίνει πιο αραιό.

Γίνε συνδρομητής

Αν θέλετε να λαμβάνετε το περιοδικό «Γαστρονόμος» κάθε μήνα στην πόρτα σας, γίνετε συνδρομητής στην εφημερίδα «Καθημερινή»

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών