10'
προετοιμασία
15' μαγείρεμα
45'
αναμονή
Σύνολο: 1 ώρα και 10'
Υλικά
Τεμάχια: 60 - 80Διαδικασία
- Διαλύουμε σε ένα μπολ τη μαγιά στο χλιαρό γάλα, ανακατεύοντας με έναν αυγοδάρτη.
- Προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά, εκτός από το καλαμποκέλαιο.
- Ανακατεύουμε μέχρι να έχουμε ένα σφιχτό χυλό.
- Σκεπάζουμε και αφήνουμε να ξεκουραστεί σε ένα σχετικά ζεστό σημείο του σπιτιού για 30-45 λεπτά, μέχρι να ενεργοποιηθεί η μαγιά και να φουσκώσει η ζύμη.
- Βάζουμε το λάδι να κάψει πολύ καλά και λαδώνουμε τα χέρια μας.
- Παίρνουμε τη ζύμη στη χούφτα μας και την πιέζουμε.
- Με το άλλο χέρι, κόβουμε κουταλιές.
- Ρίχνουμε τα μπαλάκια ζύμης στο καυτό λάδι.
- Όταν τηγανιστούν από όλες τις πλευρές τα αφαιρούμε με μια τρυπητή κουτάλα.
- Τα αφήνουμε πάνω σε μια πιατέλα με απορροφητικό χαρτί κουζίνας να στραγγίξουν από το πολύ λάδι.
- Σερβίρουμε τα λουκουμαδάκια με μέλι ή άλειμμα σοκολάτας, το οποίο ζεσταίνουμε λίγο στα μικροκύματα για να γίνει πιο αραιό.