20'
προετοιμασία
12' μαγείρεμα
10'
αναμονή
Σύνολο: 42'
Υλικά
Μερίδες: 4Διαδικασία
- Για να ετοιμάσουμε τα λυθρίνια στο τηγάνι με κρασί και δεντρολίβανο βάζουμε τα ψάρια σε ένα σουρωτήρι, τα αλατίζουμε και τα αφήνουμε για 10 λεπτά, να νοστιμίσουν.
- Ζεσταίνουμε το λάδι σε ένα μεγάλο τηγάνι και τηγανίζουμε τα λυθρίνια για 4-5 λεπτά.
- Τα γυρίζουμε με μια σπάτουλα (προσεκτικά, για να μη διαλυθούν) ρίχνουμε και το τσίλι και τηγανίζουμε για άλλα 4 λεπτά.
- Περιχύνουμε με το μείγμα τα λυθρίνια και μαγειρεύουμε για 2-3 λεπτά ή μέχρι να εξατμιστεί το αλκοόλ.
Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 223.