20' προετοιμασία
1 ώρα και 50' ψήσιμο
Σύνολο: 2 ώρες και 10'

Υλικά

Τεμάχια: 8

Διαδικασία

  1. Για να φτιάξουμε μάφιν με ξερά δαμάσκηνα και ροδόνερο, αρχικά, προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200° C.
  2. Βουτυρώνουμε μια φόρμα με θήκες, ειδική για μάφιν.
  3. Ψιλοκόβουμε τα δαμάσκηνα και τα αλευρώνουμε καλά με τις 3 κουταλιές αλεύρι.
  4. Χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη στο μίξερ ώσπου να λιώσει η ζάχαρη και προσθέτουμε τα αυγά ένα-ένα. Τα χτυπάμε καλά μέχρι να ασπρίσει το μείγμα.
  5. Προσθέτουμε το αλεύρι και τη μαγιά κι ανακατεύουμε.
  6. Μόλις γίνει μια ενιαία ζύμη, προσθέτουμε το ροδόνερο και τα δαμάσκηνα.
  7. Ανακατεύουμε να πάνε παντού και μοιράζουμε τη ζύμη στις θήκες της φόρμας.
  8. Ψήνουμε για 10 λεπτά, κατόπιν χαμηλώνουμε τον φούρνο στους 140° C και συνεχίζουμε το ψήσιμο για περίπου 1 ώρα και 40 λεπτά.

Άρθρα και Συνταγές με Αυγά

Άρθρα και Συνταγές με Ζάχαρη

Άρθρα και Συνταγές με Ξερά δαμάσκηνα

Άρθρα και Συνταγές για Γλυκό

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών