Σε ένα δοχείο ανάμειξης συνθλίβουμε μ’ ένα ξύλινο γουδοχέρι τα κομμάτια των λάιμ μαζί με τη ζάχαρη και την Angostura. Μοιράζουμε το μείγμα σε δύο ψηλά ποτήρια (highball) και τα γεμίζουμε μέχρι τη μέση με τριμμένο πάγο. Προσθέτουμε το ρούμι, ανακατεύουμε, γεμίζουμε τα ποτήρια μέχρι επάνω με πάγο, ανακατεύουμε ξανά και απολαμβάνουμε.
Daiquiri το κουβανέζικο
100 ml λευκό ρούμι
50 ml φρεσκοστυμμένος χυμός λάιμ
4 κουταλιές λευκή ψιλή ζάχαρη
μεγάλα και σκληρά
παγάκια
2 στρογγυλές φέτες λάιμ
Σε ένα μεγάλο σέικερ (Boston) χτυπάμε όλα τα υλικά μαζί και στη συνέχεια σουρώνουμε προσεκτικά σε δύο ποτήρια του μαρτίνι, που θα διακοσμήσουμε με τις φέτες του λάιμ.
Mai Tai
100 ml παλαιωμένο ρούμι
χυμός από ένα λάιμ
25 ml λικέρ Orange Curacao
50 ml orgeat syrup (το βρίσκουμε στις καλές κάβες εναλλακτικά χρησιμοποιούμε σουμάδα)
2 κουταλιές gomme syrup (το βρίσκουμε στις καλές κάβες)
τριμμένος πάγος
μεγάλα και σκληρά παγάκια
δύο κλαράκια μέντα ή δυόσμος
Σε ένα μεγάλο σέικερ (Boston) χτυπάμε όλα τα υλικά (εκτός από το δυόσμο) μαζί με τα παγάκια. Γεμίζουμε δύο φαρδιά ποτήρια με τον τριμμένο πάγο και μοιράζουμε σ’ αυτά το μείγμα, αφού το σουρώσουμε. Ανακατεύουμε και διακοσμούμε με τα κλαράκια του δυόσμου.