20'
προετοιμασία
25' μαγείρεμα
Σύνολο: 45'
Υλικά
Μερίδες: 4-6Διαδικασία
- Για να φτιάξουμε μαϊντανοκρεατόσουπα με γάλα, σε μια βαθιά κατσαρόλα σοτάρουμε το ελαιόλαδο σε δυνατή φωτιά με το κρεμμύδι και τις πατάτες για περίπου 5 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν ελαφρώς.
- Προσθέτουμε το μαϊντανό, συνεχίζουμε το μαγείρεμα για άλλα 2 λεπτά και προσθέτουμε τον μοσχαρίσιο ζωμό, το αλάτι, το πιπέρι και το χυμό λεμονιού.
- Χαμηλώνουμε τη φωτιά και μαγειρεύουμε για περίπου 15 λεπτά, ανακατεύοντας κατά διαστήματα, μέχρι να μαλακώσουν όλα τα υλικά.
- Πολτοποιούμε τη σούπα με ραβδομπλέντερ ή, αν δεν έχουμε, τη μεταφέρουμε στον πολυκόφτη, σε δόσεις.
- Ρίχνουμε την πολτοποιημένη σούπα στην κατσαρόλα μαζί με το γάλα, ανακατεύουμε και βράζουμε σε δυνατή φωτιά για περίπου 3 - 4 λεπτά, μέχρι να αρχίσει να κοχλάζει.
- Αποσύρουμε από τη φωτιά, μοιράζουμε τη μαϊντανοκρεατόσουπα στα πιάτα, προσθέτουμε, αν θέλουμε, το μοσχάρι που έχουμε κρατήσει από το ζωμό, πασπαλίζουμε με φρεσκοτριμμένο πιπέρι και σερβίρουμε.
Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 115.