20' προετοιμασία
25' μαγείρεμα
Σύνολο: 45'

Υλικά

Μερίδες: 4-6

Διαδικασία

  1. Για να φτιάξουμε μαϊντανοκρεατόσουπα με γάλα, σε μια βαθιά κατσαρόλα σοτάρουμε το ελαιόλαδο σε δυνατή φωτιά με το κρεμμύδι και τις πατάτες για περίπου 5 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν ελαφρώς.
  2. Προσθέτουμε το μαϊντανό, συνεχίζουμε το μαγείρεμα για άλλα 2 λεπτά και προσθέτουμε τον μοσχαρίσιο ζωμό, το αλάτι, το πιπέρι και το χυμό λεμονιού.
  3. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και μαγειρεύουμε για περίπου 15 λεπτά, ανακατεύοντας κατά διαστήματα, μέχρι να μαλακώσουν όλα τα υλικά.
  4. Πολτοποιούμε τη σούπα με ραβδομπλέντερ ή, αν δεν έχουμε, τη μεταφέρουμε στον πολυκόφτη, σε δόσεις.
  5. Ρίχνουμε την πολτοποιημένη σούπα στην κατσαρόλα μαζί με το γάλα, ανακατεύουμε και βράζουμε σε δυνατή φωτιά για περίπου 3 - 4 λεπτά, μέχρι να αρχίσει να κοχλάζει.
  6. Αποσύρουμε από τη φωτιά, μοιράζουμε τη μαϊντανοκρεατόσουπα στα πιάτα, προσθέτουμε, αν θέλουμε, το μοσχάρι που έχουμε κρατήσει από το ζωμό, πασπαλίζουμε με φρεσκοτριμμένο πιπέρι και σερβίρουμε.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 115.

Άρθρα και Συνταγές με Γάλα

Άρθρα και Συνταγές με Μοσχάρι

Άρθρα και Συνταγές με Πατάτες

Άρθρα και Συνταγές για Συνοδευτικά

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών