15' προετοιμασία
15' μαγείρεμα
Σύνολο: 30 λεπτά

Υλικά

Μερίδες: 4

Διαδικασία

  1. Για την μακαρονάδα με αυγό ποσέ, βράζουμε τα μακαρόνια σε μια βαθιά κατσαρόλα με άφθονο νερό που κοχλάζει,  σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.
  2. Δύο λεπτά πριν από το τέλος του βρασίματος, ρίχνουμε και το μπρόκολο. Στραγγίζουμε τα υλικά.
  3. Στο μεταξύ, σε μια μέτρια αλλά φαρδιά κατσαρόλα βάζουμε 5 εκ. νερό. Τη βάζουμε σε δυνατή φωτιά και, μόλις αρχίσει να κοχλάζει έντονα το νερό, σβήνουμε τη φωτιά και προσεκτικά αλλά γρήγορα σπάμε τα αυγά στην επιφάνεια του νερού.
  4. Σκεπάζουμε με καπάκι και αφήνουμε τα αυγά να μαγειρευτούν για περίπου 2 - 3 λεπτά ή μέχρι να σφίξει το ασπράδι τους.
  5. Tα βγάζουμε με τρυπητή κουτάλα και τα αφήνουμε σε χαρτί κουζίνας, να στεγνώσουν. Κόβουμε με ένα ψαλίδι τις «άτακτες» άκρες τους.
  6. Ανακατεύουμε τα ζυμαρικά και το μπρόκολο με τη ρόκα, τα αμύγδαλα, το λεμονοχυμό, το ξύσμα και το λάδι.
  7. Ανακατεύουμε απαλά και μοιράζουμε στα πιάτα. Συμπληρώνουμε με τα αυγά ποσέ, αλατοπιπερώνουμε κατά βούληση και σερβίρουμε τη μακαρονάδα λεμονάτη με αυγό ποσέ.

Μυστικά

Αν έχουμε δυσανεξία στη γλουτένη, προμηθευόμαστε ζυμαρικά χωρίς γλουτένη. Τα βρίσκουμε σε ορισμένα μεγάλα σούπερ μάρκετ και σε καταστήματα με βιολογικά προϊόντα.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Light & Healthy, τεύχος 01.

Συνταγές με Αυγά

Συνταγές με Μακαρόνια

Συνταγές με Μπρόκολο

Συνταγές για Κυρίως Γεύμα

Γίνε συνδρομητής

Αν θέλετε να λαμβάνετε το περιοδικό «Γαστρονόμος» κάθε μήνα στην πόρτα σας, γίνετε συνδρομητής στην εφημερίδα «Καθημερινή»

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών