Πρωτοτυπήστε στα μακαρόνια του καθημερινού τραπεζιού, προσθέτοντας στη σάλτσα του κιμά τις έτοιμες μελιτζάνες ραγού σε βαζάκι «ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ». Διαλεγμένα λαχανικά ψιλοκόβονται και μαγειρεύονται με αυστηρούς κανόνες υγιεινής για να μπουν σε ένα βαζάκι γεμάτο νοστιμιά και γεύση.

10' προετοιμασία
30' μαγείρεμα
Σύνολο: 40 λεπτά

Υλικά

Μερίδες: για 4 μερίδες

Διαδικασία

  1. Σε μια φαρδιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε δυνατή φωτιά και σοτάρουμε το κρεμμύδια για 3-4 λεπτά ή μέχρι να μαραθεί. Ρίχνουμε τον κιμά και τον “σπάμε” με ένα πιρούνι για να γίνει σπυρωτός. Ανακατεύουμε μέχρι να αλλάξει χρώμα. Σβήνουμε με το κρασί και ανακατεύουμε για 3-4 λεπτά μέχρι να εξατμιστεί το αλκοόλ. Προσθέτουμε τον χυμό ντομάτας, τη ζάχαρη και αλατοπίπερο, μετριάζουμε τη φωτιά και μαγειρεύουμε για περίπου 20 λεπτά μέχρι να γίνει ο κιμάς.
  2. Παράλληλα, βράζουμε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας και σουρώνουμε. Προσθέτουμε στον κιμά τις έτοιμες μελιτζάνες ραγού, ανακατεύουμε για 2-3 λεπτά να αναμειχθούν οι γεύσεις και αποσύρουμε από τη φωτιά.
  3. Σερβίρουμε τα ζυμαρικά με τη σάλτσα κιμά και μελιτζάνας.

Γίνε συνδρομητής

Αν θέλετε να λαμβάνετε το περιοδικό «Γαστρονόμος» κάθε μήνα στην πόρτα σας, γίνετε συνδρομητής στην εφημερίδα «Καθημερινή»

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών