15' προετοιμασία
15' μαγείρεμα
Σύνολο: 30 λεπτά

Υλικά

Μερίδες: 4

Διαδικασία

  1. Βράζουμε τα σπαγγέτι σε αλατισμένο νερό, σύμφωνα με τις οδηγίες που αναγράφονται στη συσκευασία. Σουρώνουμε τα σπαγγέτι και, στη στεγνή πλέον κατσαρόλα όπου τα βράσαμε, ρίχνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το σκόρδο για 20 δευτερόλεπτα, σε δυνατή φωτιά. Προσθέτουμε τα ζυμαρικά και σοτάρουμε για μισό λεπτό ακόμη. Στη συνέχεια, προσθέτουμε τις λιαστές ντομάτες, το χυμό και το ξύσμα από το εσπεριδοειδές που επιλέξαμε, ανακατεύουμε απαλά και αποσύρουμε από τη φωτιά.Τη στιγμή του σερβιρίσματος, ψιλοκόβουμε τα φύλλα του βασιλικού (όχι πιο πριν, καθώς μαυρίζουν) και ανακατεύουμε. Αλατοπιπερώνουμε (το αλάτι με μέτρο, καθώς το τυρί που θα βάλουμε είναι αλμυρό) και σερβίρουμε, πασπαλίζοντας κάθε μερίδα με όσο φρεσκοτριμμένο ανθότυρο επιθυμούμε.
  2. Συνοδεύουμε με: Πλήρες και χορταστικό γεύμα, θα ταίριαζε μόνο με μια απλή ντοματοσαλάτα ή άλλη σαλάτα της αρεσκείας μας.

Γίνε συνδρομητής

Αν θέλετε να λαμβάνετε το περιοδικό «Γαστρονόμος» κάθε μήνα στην πόρτα σας, γίνετε συνδρομητής στην εφημερίδα «Καθημερινή»

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών