ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΜακαρονάδα με λιαστές ντομάτες και μυζήθραΜακαρονάδα με λιαστές ντομάτες και μυζήθρα
10' προετοιμασία
20' μαγείρεμα
Σύνολο: 30'

Υλικά

Μερίδες: 4

Διαδικασία

  1. Βράζουμε τα ζυμαρικά σε αλατισμένο νερό για όση ώρα λένε οι οδηγίες χρήσεως.
  2. Πρέπει να κρατάνε λίγο.
  3. Τα στραγγίζουμε και τα αφήνουμε στην άκρη.
  4. Εν τω μεταξύ, ανοίγουμε το εξωτερικό περίβλημα από τα λουκάνικα και ψιλοκόβουμε το εσωτερικό ώστε να γίνει μικρά κομμάτια σαν κιμάς.
  5. Σε ένα μεγάλο τηγάνι ή σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το λάδι σε δυνατή φωτιά και προσθέτουμε τον «κιμά» λουκάνικου.
  6. Σοτάρουμε για 4-5 λεπτά μέχρι να πάρει χρώμα.
  7. Προσθέτουμε το σκόρδο και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για 1/2 λεπτό ακόμα, μέχρι να πάρει χρώμα, αλλά μη μαυρίσει και πικρίσει.
  8. Σβήνουμε με το κρασί και συνεχίζουμε το μαγείρεμα για 2 λεπτά μέχρι να εξατμιστεί το αλκοόλ.
  9. Τέλος, προσθέτουμε τα ντοματίνια, το μπούκοβο και τη ζάχαρη, χαμηλώνουμε τη φωτιά και τα αφήνουμε να μαγειρευτούν για 7-8 λεπτά μέχρι να ζαρώσουν τα ντοματίνια και να «σκάσουν» απελευθερώνοντας τους νόστιμους χυμούς τους μέσα στη σάλτσα.
  10. Ρίχνουμε τα ζυμαρικά στη σάλτσα, πασπαλίζουμε με το μυρωδικό της επιλογής μας και ανακατεύουμε καλά αλλά προσεχτικά για να μη σπάσουν τα ζυμαρικά.
  11. Μπορεί να μη χρειαστεί να προσθέσουμε αλάτι, γιατί τα λουκάνικα είναι αλμυρά και η παρμεζάνα που θα προσθέσουμε επίσης.
  12. Σερβίρουμε πασπαλίζοντας κάθε μερίδα με λίγη φρεσκοτριμμένη παρμεζάνα.

Άρθρα και Συνταγές με Ζυμαρικά

Άρθρα και Συνταγές με Κιμάς

Άρθρα και Συνταγές με Λουκάνικα

Άρθρα και Συνταγές για Κυρίως Γεύμα

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών