10'
προετοιμασία
20' μαγείρεμα
Σύνολο: 30'
Υλικά
Μερίδες: 4Διαδικασία
- Βράζουμε τα ζυμαρικά σε αλατισμένο νερό για όση ώρα λένε οι οδηγίες χρήσεως.
- Πρέπει να κρατάνε λίγο.
- Τα στραγγίζουμε και τα αφήνουμε στην άκρη.
- Εν τω μεταξύ, ανοίγουμε το εξωτερικό περίβλημα από τα λουκάνικα και ψιλοκόβουμε το εσωτερικό ώστε να γίνει μικρά κομμάτια σαν κιμάς.
- Σε ένα μεγάλο τηγάνι ή σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το λάδι σε δυνατή φωτιά και προσθέτουμε τον «κιμά» λουκάνικου.
- Σοτάρουμε για 4-5 λεπτά μέχρι να πάρει χρώμα.
- Προσθέτουμε το σκόρδο και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για 1/2 λεπτό ακόμα, μέχρι να πάρει χρώμα, αλλά μη μαυρίσει και πικρίσει.
- Σβήνουμε με το κρασί και συνεχίζουμε το μαγείρεμα για 2 λεπτά μέχρι να εξατμιστεί το αλκοόλ.
- Τέλος, προσθέτουμε τα ντοματίνια, το μπούκοβο και τη ζάχαρη, χαμηλώνουμε τη φωτιά και τα αφήνουμε να μαγειρευτούν για 7-8 λεπτά μέχρι να ζαρώσουν τα ντοματίνια και να «σκάσουν» απελευθερώνοντας τους νόστιμους χυμούς τους μέσα στη σάλτσα.
- Ρίχνουμε τα ζυμαρικά στη σάλτσα, πασπαλίζουμε με το μυρωδικό της επιλογής μας και ανακατεύουμε καλά αλλά προσεχτικά για να μη σπάσουν τα ζυμαρικά.
- Μπορεί να μη χρειαστεί να προσθέσουμε αλάτι, γιατί τα λουκάνικα είναι αλμυρά και η παρμεζάνα που θα προσθέσουμε επίσης.
- Σερβίρουμε πασπαλίζοντας κάθε μερίδα με λίγη φρεσκοτριμμένη παρμεζάνα.