
20'
προετοιμασία
10' μαγείρεμα
Σύνολο: 30'
Υλικά
Μερίδες: 4Διαδικασία
- Για να ετοιμάσουμε τη σαλάτα με κοφτό μακαρονάκι, ζαμπόν και γραβιέρα, αρχικά, σε μια κατσαρόλα με άφθονο αλατισμένο νερό που κοχλάζει βράζουμε το μακαρονάκι 1 - 2 λεπτά λιγότερο από ό,τι λένε οι οδηγίες της συσκευασίας, για να «κρατάει» στο δόντι.
- Το σουρώνουμε και το βάζουμε σε μεγάλη σαλατιέρα.
- Σε ένα μικρό μπολ ανακατεύουμε το ξίδι με το λάδι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και περιχύνουμε το ζυμαρικό.
- Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι σοτάρουμε το μπέικον για 3 - 4 λεπτά σε δυνατή φωτιά, μέχρι να γίνει τραγανό.
- Το απλώνουμε σε χαρτί κουζίνας να κρυώσει και το σπάμε σε μεγάλα κομμάτια.
- Προσθέτουμε στο κοφτό μακαρονάκι τα σύκα, τη γραβιέρα, το μπέικον και το ζαμπόν και ανακατεύουμε απαλά.
- Σκορπίζουμε τον βασιλικό και τα φυστίκια και σερβίρουμε.
Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 122.