Γαρνίρουμε με κομμάτια από μανούρι ή φέτα και απολαμβάνουμε.

15' προετοιμασία
30' μαγείρεμα
Σύνολο: 45 λεπτά

Υλικά

Μερίδες: 4

Διαδικασία

  1. Κόβουμε τα ζαρζαβατικά σε όσο πιο λεπτές φέτες μπορούμε. Τα βάζουμε σε ένα μπολ, περιχύνουμε με λίγο από το μετρημένο ελαιόλαδο, πασπαλίζουμε με το θυμάρι και αλατοπίπερο και ανακατεύουμε. Στρώνουμε τις φέτες λαχανικών σε ένα ταψί στρωμένο με λαδόκολλα και τα ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο γκριλ μέχρι να ροδίσουν καλά από τη μία πλευρά. Τα γυρίζουμε και μόλις ψηθούν και από την άλλη και μαλακώσουν, τα βγάζουμε και τα κόβουμε σε μικρότερα κομμάτια.
  2. Στο μεταξύ, βράζουμε τα ζυμαρικά σε μπόλικο αλατισμένο νερό, σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Τα σουρώνουμε, τα ξεπλένουμε με κρύο νερό ώστε να κρυώσουν και τα βάζουμε σε ένα μπολ. Προσθέτουμε τα ψητά λαχανικά και τα ντοματίνια και ανακατεύουμε. Χτυπάμε το υπόλοιπο λάδι, το χυμό λεμονιού, το βασιλικό (ή το μαϊντανό) και τη μουστάρδα στο μούλτι μέχρι να προκύψει μια ενιαία σάλτσα. Περιχύνουμε τη σαλάτα, αλατοπιερώνουμε και ανακατεύουμε. Γαρνίρουμε με το τυρί και σερβίρουμε.

Γίνε συνδρομητής

Αν θέλετε να λαμβάνετε το περιοδικό «Γαστρονόμος» κάθε μήνα στην πόρτα σας, γίνετε συνδρομητής στην εφημερίδα «Καθημερινή»

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών