ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΚριθαράκι με ντοματοσαλάταΚριθαράκι με ντοματοσαλάτα
5' προετοιμασία
30' μαγείρεμα
Σύνολο: 35'

Υλικά

Μερίδες: 2

Διαδικασία

  1. Για να ετοιμάσουμε την μανέστρα με τη χωριάτικη που περίσσεψε, βάζουμε τη σαλάτα σε ένα μπολ και, όσο μπορούμε, αφαιρούμε τη φέτα και το αγγούρι και τα βάζουμε σε ένα πιατάκι.
  2. Ρίχνουμε την υπόλοιπη σαλάτα στο μούλτι και την ψιλοκόβουμε, ανοιγοκλείνοντας το διακόπτη 4 - 5 φορές, για 1 δευτερόλεπτο κάθε φορά.
  3. Ζεσταίνουμε ένα βαρύ αντικολλητικό τηγάνι, σκέτο, σε μέτρια φωτιά και ρίχνουμε την ψιλοκομμένη σαλάτα.
  4. Τη μαγειρεύουμε για 8 - 10 λεπτά ανακατεύοντας τακτικά, ώσπου να μαραθούν τα υλικά της και να εξατμιστούν σχεδόν όλα τα υγρά.
  5. Προσθέτουμε το κριθαράκι και το ζεστό νερό, ανακατεύουμε και μαγειρεύουμε για περίπου 10 λεπτά, ή μέχρι να μαλακώσει το κριθαράκι και να απορροφήσει τα υγρά.
  6. Αν χρειαστεί, προσθέτουμε επιπλέον νερό.
  7. Περιχύνουμε με το ελαιόλαδο, προσθέτουμε τη φέτα (ή άλλο τυρί, αν θέλουμε) και το αγγουράκι που αφήσαμε κατά μέρος, κομμένο σε μικρά κυβάκια, ανακατεύουμε και σερβίρουμε αμέσως.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 49.

Άρθρα και Συνταγές με Αγγούρι

Άρθρα και Συνταγές με Κριθαράκι

Άρθρα και Συνταγές με Ντομάτα

Άρθρα και Συνταγές για Κυρίως Γεύμα

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών