10'
προετοιμασία
8' μαγείρεμα
30'
αναμονή
Σύνολο: 48'
Υλικά
Μερίδες: 2-3Διαδικασία
- Για τα μανιτάρια με τόφου, στραγγίζουµε τα κοµµάτια τόφου και τα κόβουµε σε κοµµάτια 2,5 εκ.
- Τα βάζουµε σε µια ρηχή πιατέλα και πασπαλίζουµε µε το σησαµέλαιο, τα 2 κουτ. γλυκού σάλτσα σόγιας, το τριµµένο πιπέρι και το τζίντζερ.
- Τα αφήνουµε να µαριναριστούν για 30 λεπτά.
- Σε ένα µπολ ανακατεύουµε µε το σύρµα 100 ml νερό µε τις 2 κουτ. σούπας σάλτσα σόγιας, το κορν φλάουρ και τη ζάχαρη, µέχρι να γίνει ένα λείο µείγµα.
- Ζεσταίνουµε το ελαιόλαδο σε ένα γουόκ ή ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι και σοτάρουµε το σκόρδο σε µέτρια φωτιά για 1-2 λεπτά, µέχρι να ροδίσει ελαφρά.
- Προσθέτουµε όλα τα µανιτάρια και σοτάρουµε σε δυνατή φωτιά, ανακατεύοντας για 3 µε 4 λεπτά ή µέχρι να µαγειρευτούν.
- Προσθέτουµε το µείγµα µε το κορν φλάουρ, τα κοµµάτια τόφου και ανακατεύουµε απαλά για 1-2 λεπτά.
- ∆οκιµάζουµε και αλατοπιπερώνουµε, αν χρειάζεται.
- Μεταφέρουµε τα μανιτάρια με τόφου σε πιατέλα και πασπαλίζουµε µε φρέσκα κρεµµυδάκια, φέτες τσίλι και τριµµένο πιπέρι.
- Συνοδεύουµε µε noodles ή ρύζι απλό.
Μυστικά
* Τόφου και μανιτάρια shitake βρίσκουμε σε µεγάλα σούπερ µάρκετ και σε µαγαζιά µε έθνικ προϊόντα.