10' προετοιμασία
8' μαγείρεμα
30' αναμονή
Σύνολο: 48 λεπτά

Υλικά

Μερίδες: 2-3

Διαδικασία

  1. Για τα μανιτάρια με τόφου, στραγγίζουµε τα κοµµάτια τόφου και τα κόβουµε σε κοµµάτια 2,5 εκ.
  2. Τα βάζουµε σε µια ρηχή πιατέλα και πασπαλίζουµε µε το σησαµέλαιο, τα 2 κουτ. γλυκού σάλτσα σόγιας, το τριµµένο πιπέρι και το τζίντζερ.
  3. Τα αφήνουµε να µαριναριστούν για 30 λεπτά.
  4. Σε ένα µπολ ανακατεύουµε µε το σύρµα 100 ml νερό µε τις 2 κουτ. σούπας σάλτσα σόγιας, το κορν φλάουρ και τη ζάχαρη, µέχρι να γίνει ένα λείο µείγµα.
  5. Ζεσταίνουµε το ελαιόλαδο σε ένα γουόκ ή ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι και σοτάρουµε το σκόρδο σε µέτρια φωτιά για 1-2 λεπτά, µέχρι να ροδίσει ελαφρά.
  6. Προσθέτουµε όλα τα µανιτάρια και σοτάρουµε σε δυνατή φωτιά, ανακατεύοντας για 3 µε 4 λεπτά ή µέχρι να µαγειρευτούν.
  7. Προσθέτουµε το µείγµα µε το κορν φλάουρ, τα κοµµάτια τόφου και ανακατεύουµε απαλά για 1-2 λεπτά.
  8. ∆οκιµάζουµε και αλατοπιπερώνουµε, αν χρειάζεται.
  9. Μεταφέρουµε τα μανιτάρια με τόφου σε πιατέλα και πασπαλίζουµε µε φρέσκα κρεµµυδάκια, φέτες τσίλι και τριµµένο πιπέρι.
  10. Συνοδεύουµε µε noodles ή ρύζι απλό.

Μυστικά

* Τόφου και μανιτάρια shitake βρίσκουμε σε µεγάλα σούπερ µάρκετ και σε µαγαζιά µε έθνικ προϊόντα.

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών