Αυτό το μαρμπλ κέικ αποτελείται από τρία (και όχι απλώς δύο) μείγματα. Καθένα από αυτά τα μείγματα έχει πραγματική γεύση φρούτου και φυσικό χρώμα, αφού αρωματίζονται με πολτό από φρέσκες φράουλες, φρέσκο πορτοκάλι και φρέσκο λεμόνι. Πέρα από το εντυπωσιακό εφέ των «νερών του μαρμάρου» που πετυχαίνουμε εναλλάσσοντας τα μείγματα στη φόρμα, η γεύση του κέικ είναι αυτή που θα εντυπωσιάσει περισσότερο από όλα. Είναι ζουμερό, γευστικό και αρωματικό. Επίσης, έχει ως βάση το αμύγδαλο και δεν έχει καθόλου αλεύρι, παρά μόνο 1½ κουταλιά της σούπας κορν φλάουρ στο σύνολο.

1 ώρα προετοιμασία
1 ώρα ψήσιμο
1 ώρα αναμονή
Σύνολο: 3 ώρες

Υλικά

Μερίδες: 12

Για τη φράουλα

Για το πορτοκάλι

Για το λεμόνι

Διαδικασία

Φράουλα

  1. Πολτοποιούμε τις φράουλες στον πολυκόφτη μαζί με την άχνη.
  2. Αδειάζουμε τον πολτό σε ένα μπολ και προσθέτουμε το βούτυρο, τα αυγά, την αμυγδαλόσκονη, το μπέικιν πάουντερ και το κορν φλάουρ.
  3. Ομογενοποιούμε με μια μαρίζ.

Πορτοκάλι

  1. Αδειάζουμε τον πολτό πορτοκαλιού σε ένα μπολ και τον ανακατεύουμε με τη ζάχαρη.
  2. Προσθέτουμε το βούτυρο, τα αυγά, την αμυγδαλόσκονη, το μπέικιν πάουντερ και το κορν φλάουρ.
  3. Ομογενοποιούμε με μια μαρίζ.

Λεμόνι

  1. Αδειάζουμε τον πολτό λεμονιού σε ένα μπολ και τον ανακατεύουμε με τη ζάχαρη.
  2. Προσθέτουμε το βούτυρο, τα αυγά, την αμυγδαλόσκονη, το μπέικιν πάουντερ και το κορν φλάουρ.

Συναρμολόγηση

  1. Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε μια μεγάλη φόρμα του κέικ ή ένα ταψί διαμέτρου 24 εκ.
  2. Αδειάζουμε κουταλιά κουταλιά από κάθε μείγμα εναλλάξ με μεγάλες κουταλιές.
  3. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160°C για περίπου 1 ώρα (δοκιμάζουμε νωρίτερα τρυπώντας το κέικ στο κέντρο• αν βγει στεγνό το μαχαίρι, τότε είναι έτοιμο).
  4. Αφήνουμε το κέικ να κρυώσει, ξεφορμάρουμε και πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη.

Μυστικά

* Βράζουμε 1 ολόκληρο πορτοκάλι και 1 ολόκληρο λεμόνι μέχρι να μαλακώσουν τόσο που να τρυπιούνται εύκολα με ένα πιρούνι. Τα βγάζουμε, τα αφήνουμε να κρυώσουν και τα κόβουμε σε κομμάτια. Αφαιρούμε τα κουκούτσια και πολτοποιούμε το κάθε φρούτο χωριστά στον πολυκόφτη μαζί με τις φλούδες του. Ζυγίζουμε και παίρνουμε 100 γρ. πολτό.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γλυκές Αλχημείες, τεύχος 54.

Άρθρα και Συνταγές με Αμύγδαλα

Άρθρα και Συνταγές με Αυγά

Άρθρα και Συνταγές με Ζάχαρη

Άρθρα και Συνταγές για Γλυκό

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών