ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΑυγά μάτια με κάππαρη, αντζούγιες και χοντροκομμένη ντομάταΑυγά μάτια με κάππαρη, αντζούγιες και χοντροκομμένη ντομάτα
20' προετοιμασία
Σύνολο: 20'

Υλικά

Μερίδες: 6-8

 Για την ταπενάντ:

Διαδικασία

  1. Για τα Μαριναρισμένα λαχανικά με πασχαλινά αυγά και ταπενάντ ξεκινάμε και βάζουμε τα λαχανικά σε ένα μπολ, τα ραντίζουμε με το μπαλσάμικο και τα αφήνουμε στην άκρη να μαριναριστούν.
  2. Ταπενάντ (άλειμμα)*: Μπουρούμε είτε να βάλουμε τα υλικά της σε ένα μπολ και απλώς να τα ανακατέψουμε είτε να τα πολτοποιήσουμε στο μούλτι, τόσο που να επιτύχουμε μια ελαφρώς ρευστή σάλτσα.
  3. Τοποθετούμε τα λαχανικά σε ρηχή πιατέλα και απλώνουμε από πάνω την ταπενάντ.
  4. Γαρνίρουμε με τα αυγά, πασπαλίζουμε με πιπέρι και σερβίρουμε.

Μυστικά

*  Πηχτό άλειμμα, μια πικάντικη συνταγή από την Προβηγκία που συνήθως φτιάχνεται από αντζούγιες, ελιές, κάππαρη, σκόρδο και ελαιόλαδο. Σερβίρεται σαν ορεκτικό πάνω σε ψωμί, σαν ντιπ ή μαζί με σφιχτά αυγά.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 36.

Άρθρα και Συνταγές με Αυγά

Άρθρα και Συνταγές με Ελιά

Άρθρα και Συνταγές με Καρότα

Άρθρα και Συνταγές για Ορεκτικό / Μεζές

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών