Γαύρος αλιεύεται σε όλη τη Μεσόγειο, καθώς και στις ακτές της Γαλλίας και της Ισπανίας στον Ατλαντικό. Γι’ αυτό το απλό πιάτο θα χρειαστούμε πολύ φρέσκο ψάρι, με μόνη συνοδεία ίσως λίγο ψωμί για να «βουτήξουμε» στους χυμούς. Διατηρείται μέχρι και τρεις μέρες στο ψυγείο.

30' προετοιμασία
3 ώρες μαγείρεμα
Σύνολο: 3 ώρες και 30 λεπτά

Υλικά

Μερίδες: 4

Διαδικασία

  1. Για να φιλετάρουµε τα ψάρια, κόβουµε κατά µήκος της σπονδυλικής στήλης µε ένα κοφτερό µαχαίρι και στη συνέχεια αφαιρούµε το κεφάλι τραβώντας το προς τα πάνω, ώστε να αφαιρεθούν µαζί µε το κεφάλι το κεντρικό κόκαλο και τα εντόσθια, αφήνοντας τα φιλέτα. Ξεπλένουµε και στεγνώνουµε µε απορροφητικό χαρτί.
  2. Απλώνουµε σε ένα σκεύος τα φιλέτα σε µία στρώση. Αναµειγνύουµε τα υπόλοιπα υλικά µε λίγο αλατοπίπερο και περιχύνουµε µε το µείγµα τα ψάρια. Καλύπτουµε µε διαφανή µεµβράνη και αφήνουµε να µαριναριστούν στο ψυγείο για τουλάχιστον 3 ώρες.

Γίνε συνδρομητής

Αν θέλετε να λαμβάνετε το περιοδικό «Γαστρονόμος» κάθε μήνα στην πόρτα σας, γίνετε συνδρομητής στην εφημερίδα «Καθημερινή»

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών