30' προετοιμασία
1 ώρα μαγείρεμα
Σύνολο: 1 ώρα και 30 λεπτά

Υλικά

Τεμάχια: 2 βάζα

Διαδικασία

  1. Για τη σπιτική μαρμελάδα λεμόνι, πλένουμε καλά τα λεμόνια και τα βάζουμε σε μια μεγάλη κατσαρόλα με μπόλικο νερό. Βράζουμε τα λεμόνια σε άφθονο νερό για 12 λεπτά (ο χρόνος μετράει από το σημείο βρασμού).
  2. Αδειάζουμε το νερό αυτό και γεμίζουμε την κατσαρόλα πάλι με καινούργιο ζεστό νερό (το έχουμε ζεστάνει εν τω μεταξύ σε μια άλλη κατσαρόλα, εκτός και αν διαθέτουμε ηλεκτρικό βραστήρα).
  3. Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία άλλες 2 φορές (δηλαδή 4 βρασίματα στο σύνολο). Με αυτόν τον τρόπο ξεπικρίζουμε τη φλούδα τους.
  4. Μετά την τέταρτη φορά, σουρώνουμε τα λεμόνια και τα αφήνουμε να κρυώσουν μέχρι να μπορούμε να τα πιάσουμε χωρίς να καούμε.
  5. Τα κόβουμε στη μέση και αφαιρούμε τα κουκούτσια τους. Πολτοποιούμε πολύ καλά τα λεμόνια στο μπλέντερ. Ζυγίζουμε τον πολτό και μετράμε 1 κιλό ζάχαρη ανά 1 κιλό λεμονοπολτού
  6. Για τη σπιτική μαρμελάδα λεμόνι, βράζουμε τον πολτό με τη ζάχαρη και το νερό σε χαμηλή φωτιά για περίπου 30 λεπτά, ανακατεύοντας τακτικά με μια κουτάλα, ώστε να μην κολλήσει το μείγμα στον πάτο της κατσαρόλας.
  7. Περίπου 5 λεπτά πριν το τέλος προσθέτουμε και την αρμπαρόριζα. Μόλις δούμε ότι πήζει η μαρμελάδα λεμόνι, αποσύρουμε από τη φωτιά. Την αφήνουμε να κρυώσει και γεμίζουμε βάζα.

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών