Δείτε πως φτιάχνουμε μαρμελάδα σοκολάτα-μπανάνα βήμα-βήμα:

(Δείτε τη δοσολογία των υλικών της συνταγής και την εκτέλεση συνοπτικά προς το τέλος του άρθρου) 

Ξεφλουδίζουμε τις μπανάνες.Τις κόβουμε σε λεπτές φέτες……και τις ρίχνουμε σε μια κατσαρόλα.Προσθέτουμε τη ζάχαρη……το νερό……και τον χυμό λεμονιού.Ψιλοκόβουμε τη σοκολάτα.Τοποθετούμε την κατσαρόλα με τις μπανάνες σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, μέχρι να πάρουν μόνο μία βράση.Τις αδειάζουμε σε ένα μεγάλο μπολ και προσθέτουμε την ψιλοκομμένη σοκολάτα.Ανακατεύουμε καλά μέχρι να λιώσει η σοκολάτα.Καλύπτουμε το μπολ με μεμβράνη, έτσι ώστε να εφάπτεται στο μείγμα. Βάζουμε το μπολ στο ψυγείο όλη νύχτα.Την επομένη, αφαιρούμε τη μεμβράνη……αδειάζουμε το μείγμα πάλι στην κατσαρόλα και την τοποθετούμε σε μέτρια φωτιά μέχρι να πάρει βράση.Τότε χαμηλώνουμε τη φωτιά και ανακατεύουμε συνεχώς για ακόμη 5 λεπτά.Δυναμώνουμε πάλι τη φωτιά να πάρει η μαρμελάδα ακόμη μία βράση. Αποσύρουμε από τη φωτιά.Γεμίζουμε αποστειρωμένα βάζα, τα οποία κλείνουμε αμέσως.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΜπανανομπουκιές με σοκολάταΜπανανομπουκιές με σοκολάτα
30' προετοιμασία
1 ημέρα αναμονή
Σύνολο: 1 ημέρα και 30'

Υλικά

Βάρος: 2 κιλά

Διαδικασία

  1. Για την μαρμελάδα σοκολάτα-μπανάνα βήμα-βήμα ξεκινάμε και ξεφλουδίζουμε τις μπανάνες.
  2. Τις κόβουμε σε λεπτές φέτες και τις ρίχνουμε σε μια κατσαρόλα.
  3. Προσθέτουμε τη ζάχαρη, το νερό και τον χυμό λεμονιού.
  4. Ψιλοκόβουμε τη σοκολάτα.
  5. Τοποθετούμε την κατσαρόλα με τις μπανάνες σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, μέχρι να πάρουν μόνο μία βράση.
  6. Τις αδειάζουμε σε ένα μεγάλο μπολ και προσθέτουμε την ψιλοκομμένη σοκολάτα.
  7. Ανακατεύουμε καλά μέχρι να λιώσει η σοκολάτα.
  8. Καλύπτουμε το μπολ με μεμβράνη, έτσι ώστε να εφάπτεται στο μείγμα.
  9. Βάζουμε το μπολ στο ψυγείο όλη νύχτα.
  10. Την επομένη, αφαιρούμε τη μεμβράνη και αδειάζουμε το μείγμα πάλι στην κατσαρόλα και την τοποθετούμε σε μέτρια φωτιά μέχρι να πάρει βράση.
  11. Τότε χαμηλώνουμε τη φωτιά και ανακατεύουμε συνεχώς για ακόμη 5 λεπτά.
  12. Δυναμώνουμε πάλι τη φωτιά να πάρει η μαρμελάδα ακόμη μία βράση.
  13. Αποσύρουμε από τη φωτιά.
  14. Γεμίζουμε αποστειρωμένα βάζα, τα οποία κλείνουμε αμέσως.
  15. Φυλάμε τη μαρμελάδα στο ψυγείο.

Μυστικά

  • Για πιο ιδιαίτερη γεύση, προσθέτουμε στην έτοιμη μαρμελάδα 1 κουταλιά ρούμι.
  • Χρησιμοποιούμε τη μαρμελάδα αυτή σε κρέπες, σε παγωτά και σε κέικ σοκολάτας ή βανίλιας.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Ζάχαρη & Αλεύρι, τεύχος 10.

Άρθρα και Συνταγές με Ζάχαρη

Άρθρα και Συνταγές με Μπανάνα

Άρθρα και Συνταγές με Σοκολάτα

Άρθρα και Συνταγές για Γλυκό

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών