Με την απίθανη γεύση του σύκου ετοιμάζουμε μαρμελάδα για απολαυστικά πρωϊνά όλον τον χρόνο.

10' προετοιμασία
20' βράσιμο
12 ώρες αναμονή
Σύνολο: 12 ώρες και 30 λεπτά

Υλικά

Μερίδες: Για 500 ml

Διαδικασία

  1. Ανακατεύουμε όλα τα υλικά σε ένα μπολ, καλύπτουμε με μεμβράνη και αφήνουμε στο ψυγείο για 24 ώρες, να μαριναριστούν.
  2. Αδειάζουμε όλα τα υλικά σε μια φαρδιά κατσαρόλα και βράζουμε σε χαμηλή φωτιά για περίπου 15-20 λεπτά, ανακατεύοντας πότε πότε, μέχρι να δέσει* η μαρμελάδα. Την αφήνουμε για λίγο να κρυώσει. Αφαιρούμε το τουλουπάνι. Διατηρούμε τη μαρμελάδα σε αποστειρωμένο** βάζο.

Μυστικά

*ΕΔΕΣΕ Η ΜΑΡΜΕΛΑΔΑ; Για να ελέγξουμε αν έδεσε η μαρμελάδα, βάζουμε 1 κουτ. γλυκού από την καυτή μαρμελάδα σε παγωμένο πιάτο και κάνουμε μια γραμμή με το δάχτυλό μας, χωρίζοντάς τη στη μέση. Αν παραμείνει η μαρμελάδα στις 2 μεριές και δεν ενωθεί, είναι έτοιμη, αλλιώς συνεχίζουμε το βράσιμο για 2-3 λεπτά ακόμα. **ΠΩΣ ΑΠΟΣΤΕΙΡΩΝΟΥΜΕ ΤΑ ΒΑΖΑ Πλένουµε τα βάζα µε καυτό νερό, τα σκουπίζουµε και τα βάζουµε στον φούρνο, στους 150° C, για περίπου 10 λεπτά, µέχρι να στεγνώσουν καλά. Τα γεµίζουµε όσο είναι ζεστά.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 173.

Συνταγές με Σύκο

Συνταγές με Φρούτα

Συνταγές για Γλυκό

Συνταγές για Πρωινό

Γίνε συνδρομητής

Αν θέλετε να λαμβάνετε το περιοδικό «Γαστρονόμος» κάθε μήνα στην πόρτα σας, γίνετε συνδρομητής στην εφημερίδα «Καθημερινή»

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών