5'
προετοιμασία
30' μαγείρεμα
30'
αναμονή
Σύνολο: 1 ώρα και 5'
Υλικά
Διαδικασία
- Για να φτιάξουμε τη μαρμελάδα σύκο πρώτα πλένουμε καλά και ξεφλουδίζουμε τα φρούτα.
- Τα βάζουμε σε μια κατσαρόλα, προσθέτουμε τη ζάχαρη και περιμένουμε 30 λεπτά. .
- Κατόπιν τα βράζουμε σε χαμηλή φωτιά για 20 - 30 λεπτά. Έχουμε το νου μας κι αν χρειαστεί ξαφρίζουμε, πάντα με ξύλινη κουτάλα.
- Αποσύρουμε από τη φωτιά και ρίχνουμε μέσα τον χυμό.
- Αφήνουμε τη μαρμελάδα να κρυώσει και γεμίζουμε αποστειρωμένα βάζα.
Μυστικά
*Πώς αποστειρώνουμε τα βάζα: Πλένουµε τα βάζα µε καυτό νερό, τα σκουπίζουµε και τα βάζουµε στον φούρνο, στους 150° C, για περίπου 10 λεπτά, µέχρι να στεγνώσουν καλά. Τα γεµίζουµε όσο είναι ζεστά.
Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Ζάχαρη & Αλεύρι, τεύχος 9.