Συνοδεύει τέλεια ψητά κρεατικά (φιλέτο κοτόπουλο, μπριζόλες, ψαρονέφρι) όμως με λίγο ψωμί και ένα βραστό αυγό είναι ένα ωραιότατο βραδινό.

20' προετοιμασία
5' μαγείρεμα
Σύνολο: 25 λεπτά

Υλικά

Μερίδες: 4

Για τη σάλτσα

Διαδικασία

  1. Κόβουμε τα κρεμμυδάκια κατά μήκος στη μέση και μετά σε κομμάτια των 3 εκ.
  2. περίπου.
  3. Τα βάζουμε στη λαμαρίνα του φούρνου, τα ραντίζουμε με το ελαιόλαδο, τα αλατίζουμε με χοντρό αλάτι και τα ψήνουμε σε δυνατό γκριλ για περίπου 5 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν, να μαλακώσουν λίγο και να γλυκάνουν.
  4. Εν τω μεταξύ, χοντροκόβουμε τα σαλατικά με τα χέρια.
  5. Τα βάζουμε σε ένα βαθύ μπολ.
  6. Κόβουμε τα ραπανάκια με το μαντολίνο ή με κοφτερό μαχαίρι σε λεπτές ροδέλες που ρίχνουμε στο μπολ με τα σαλατικά.
  7. Σάλτσα: Βάζουμε όλα τα υλικά στο μούλτι και τα χτυπάμε μέχρι να προκύψει μια ενιαία σος.
  8. Περιχύνουμε τα σαλατικά μας, ανακατεύουμε καλά και σερβίρουμε σε ατομικά πιάτα ή σε μια μεγάλη πιατέλα.
  9. Γαρνίρουμε με τα κρεμμυδάκια και μοιράζουμε με κουταλιές το κατίκι.
  10. Σερβίρουμε αμέσως.
  11. Η σαλάτα αυτή συνοδεύει τέλεια ψητά κρεατικά (φιλέτο κοτόπουλο, μπριζόλες, ψαρονέφρι) όμως με λίγο ψωμί και ένα βραστό αυγό είναι ένα ωραιότατο βραδινό.

Γίνε συνδρομητής

Αν θέλετε να λαμβάνετε το περιοδικό «Γαστρονόμος» κάθε μήνα στην πόρτα σας, γίνετε συνδρομητής στην εφημερίδα «Καθημερινή»

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών