ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΜαρουλοσαλάτα με ραντίτσιο, ψητό κυδώνι και ρόδιαΜαρουλοσαλάτα με ραντίτσιο, ψητό κυδώνι και ρόδια
20' προετοιμασία
5' ψήσιμο
Σύνολο: 25'

Υλικά

Μερίδες: 4

Για τη σάλτσα

Διαδικασία

  1. Για να φτιάξουμε μαρουλοσαλάτα με ψητά κρεμμυδάκια και κατίκι, αρχικά κόβουμε τα κρεμμυδάκια κατά μήκος στη μέση και μετά σε κομμάτια των 3 εκ. περίπου.
  2. Στη συνέχεια, τα βάζουμε στη λαμαρίνα του φούρνου, τα ραντίζουμε με το ελαιόλαδο και τα αλατίζουμε με χοντρό αλάτι.
  3. Τα ψήνουμε σε δυνατό γκριλ για περίπου 5 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν, να μαλακώσουν λίγο και να γλυκάνουν.
  4. Εν τω μεταξύ, χοντροκόβουμε τα σαλατικά με τα χέρια και τα βάζουμε σε ένα βαθύ μπολ.
  5. Κόβουμε τα ραπανάκια με το μαντολίνο ή με κοφτερό μαχαίρι σε λεπτές ροδέλες και τα ρίχνουμε στο μπολ με τα σαλατικά.

Σάλτσα

  1. Βάζουμε όλα τα υλικά στο μούλτι και τα χτυπάμε μέχρι να προκύψει μια ενιαία σος.
  2. Περιχύνουμε τα σαλατικά μας, ανακατεύουμε καλά.
  3. Σερβίρουμε σε ατομικά πιάτα ή σε μια μεγάλη πιατέλα.
  4. Γαρνίρουμε με τα κρεμμυδάκια και μοιράζουμε με κουταλιές το κατίκι.
  5. Η μαρουλοσαλάτα με ψητά κρεμμυδάκια και κατίτι συνοδεύει τέλεια ψητά κρεατικά (φιλέτο κοτόπουλο, μπριζόλες, ψαρονέφρι) όμως με λίγο ψωμί και ένα βραστό αυγό είναι ένα ωραιότατο βραδινό.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 36.

Άρθρα και Συνταγές με Κρεμμύδι

Άρθρα και Συνταγές με Μαρούλι

Άρθρα και Συνταγές με Τυρί

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών