ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΜαυρομάτικα με ντοματίνια και σπανάκι στην κατσαρόλαΜαυρομάτικα με ντοματίνια και σπανάκι στην κατσαρόλα
10' προετοιμασία
45' μαγείρεμα
Σύνολο: 55'

Υλικά

Μερίδες: 4

Διαδικασία

  1. Για να ετοιμάσουμε τα μαυρομάτικα φασόλια πιάζ με γαύρο και ψητά ντοματίνια, πρώτα προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180° C και λαδώνουμε ελαφρώς ένα μικρό ταψί.
  2. Απλώνουμε τα ντοματίνια, τα αλατοπιπερώνουμε και ψήνουμε για 15 - 20 λεπτά, μέχρι να ζαρώσουν και να σκάσει σε σημεία η φλούδα τους.
  3. Παράλληλα, βράζουμε τα φασόλια με τη δάφνη και το καρότο σε δυνατή φωτιά για περίπου 25 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν.
  4. Στραγγίζουμε, αφαιρούμε το καρότο και τη δάφνη και αδειάζουμε τα φασόλια σε μπολ.
  5. Προσθέτουμε τα ντοματίνια, το κρεμμύδι, αλατοπίπερο, τη ρίγανη, το λεμόνι, το λάδι και το μαϊντανό και ανακατεύουμε.
  6. Απλώνουμε ομοιόμορφα το γαύρο ή τις σαρδέλες και σερβίρουμε.

Στο ποτήρι μας ένα Σαββατιανό! Είτε απλό είτε στη ρετσινάτη εκδοχή του.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 136.

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών
MHT