
10'
προετοιμασία
45' μαγείρεμα
Σύνολο: 55'
Υλικά
Μερίδες: 4Διαδικασία
- Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180° C και λαδώνουμε ελαφρώς ένα μικρό ταψί.
- Απλώνουμε τα ντοματίνια, τα αλατοπιπερώνουμε και ψήνουμε για 15 - 20 λεπτά, μέχρι να ζαρώσουν και να σκάσει σε σημεία η φλούδα τους.
- Παράλληλα, βράζουμε τα φασόλια με τη δάφνη και το καρότο σε δυνατή φωτιά για περίπου 25 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν.
- Στραγγίζουμε, αφαιρούμε το καρότο και τη δάφνη και αδειάζουμε τα φασόλια σε μπολ.
- Προσθέτουμε τα ντοματίνια, το κρεμμύδι, αλατοπίπερο, τη ρίγανη, το λεμόνι, το λάδι και το μαϊντανό και ανακατεύουμε.
- Απλώνουμε ομοιόμορφα το γαύρο ή τις σαρδέλες και σερβίρουμε.
Στο ποτήρι μας ένα Σαββατιανό! Είτε απλό είτε στη ρετσινάτη εκδοχή του.