Όλο κρέας, κρέας, κρέας. Ας φάμε κι ένα όσπριο, εύκολο μα και πεντανόστιμο.

10' προετοιμασία
30' μαγείρεμα
Σύνολο: 40 λεπτά

Υλικά

Μερίδες: 4

Για το πέστο μυρωδικών

Διαδικασία

  1. Βάζουμε τα φασόλια σε μια κατσαρόλα με άφθονο κρύο νερό και τη δάφνη και τα βάζουμε σε δυνατή φωτιά. Μόλις το υγρό κοχλάσει, μετριάζουμε τη φωτιά και ξαφρίζουμε για όση ώρα σχηματίζεται αφρός. Δεν έχει σημασία που δεν θα χρησιμοποιήσουμε το ζουμί - αν αφήσουμε τον αφρό, τα φασόλια δεν γίνονται το ίδιο νόστιμα. Βράζουμε για περίπου 25 λεπτά συνολικά (ή μέχρι να μαλακώσουν). Τα σουρώνουμε και τα αλατίζουμε με σύνεση μέσα στο σουρωτήρι. Μόλις χλιαρύνουν τα βάζουμε σε ένα μπολ και τα ανακατεύουμε με το κρεμμύδι και τα ντοματάκια κομμένα στα δύο (ή τις λιαστές ντομάτες ψιλοκομμένες). Ανακατεύουμε.
  2. Πέστο:
  3. Πολτοποιούμε όλα τα υλικά στο μούλτι μέχρι να προκύψει ένα μείγμα πηχτό και ομοιογενές. Αν χρειαστεί (δηλ. αν δεν γυρίζουν τα μαχαίρια του μούλτι) προσθέτουμε λίγο ελαιόλαδο επιπλέον, το οποίο αφαιρούμε μετά σουρώνοντας το πέστο από ψιλό σουρωτήρι.
  4. Σερβίρισμα:
  5. Προσθέτουμε το πέστο στα φασόλια και ανακατεύουμε απαλά. Διορθώνουμε το αλατοπίπερο. Σερβίρουμε σε πιάτα και «σπάμε» με τα δάχτυλα τον τόνο από πάνω. Συνοδεύουμε με ψωμί της αρεσκείας μας ή παξιμάδια.

Γίνε συνδρομητής

Αν θέλετε να λαμβάνετε το περιοδικό «Γαστρονόμος» κάθε μήνα στην πόρτα σας, γίνετε συνδρομητής στην εφημερίδα «Καθημερινή»

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών