Υλικά

Μερίδες: για 6 ποτήρια

Διαδικασία

  1. Σε ένα λεπτό σουρωτήρι βάζουμε τις φράουλες.
  2. Στερεώνουμε το σουρωτήρι σε ένα μπολ και με ένα κουτάλι της σούπας πιέζουμε τις φράουλες έτσι ώστε να πολτοποιηθούν και, περνώντας ο πολτός από το σουρωτήρι, να μας δώσει έναν σχετικά πυκνό χυμό. Παγώνουμε το χυμό αυτό μέχρι την ώρα του σερβιρίσματος.
  3. Μοιράζουμε το χυμό-πολτό σε 6 ποτήρια της σαμπάνιας και απογεμίζουμε με το αφρώδες κρασί.
  4. Γαρνίρουμε με τα φύλλα του μυρωδικού.

Μυστικά

Παραλλαγή Μαρινάρουμε τις φράουλες σε 1/2 φλιτζάνι κρυσταλλική ζάχαρη για μερικές ώρες. Τις λιώνουμε και προσθέτουμε 2 σταγόνες βαλσαμικό ξίδι ή ένα από τα «ελιξίρια» του Βαϊμάκη (ξίδι αναμεμειγμένο με εκχύλισμα φρούτων και μπαχαρικών, που βρίσκουμε σε κάποια μπακάλικα). Σουρώνουμε, βάζουμε σε ποτήρια της σαμπάνιας και απογεμίζουμε με το αφρώδες κρασί.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 31.

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών