20' προετοιμασία
20' μαγείρεμα
Σύνολο: 40'

Υλικά

Μερίδες: 4

Διαδικασία

  1. Για να ετοιμάσουμε σάλτσα με το υπόλοιπο ψητό κρέας ξεκινάμε ως εξής: Καθαρίζουμε με βρεγμένο πανάκι τα μανιτάρια και τα κόβουμε σε λεπτές φέτες.
  2. Βράζουμε τις φαρφάλες σε αλατισμένο νερό, υπολογίζοντας 4 λεπτά λιγότερο από το χρόνο που προτείνεται στις οδηγίες του πακέτου.
  3. Τις σουρώνουμε, φροντίζοντας να κρατήσουμε τη μισή ποσότητα από το νερό μέσα στο οποίο έβρασαν, και τις αφήνουμε στην άκρη.
  4. Ρίχνουμε στην κατσαρόλα το ελαιόλαδο και, μόλις ζεσταθεί, προσθέτουμε το σκόρδο, τα μανιτάρια και τα σοτάρουμε σε δυνατή φωτιά για περίπου 5λεπτά.
  5. Προσθέτουμε το κρέας, το δεντρολίβανο (ή τη ρίγανη) και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και ανακατεύουμε.
  6. Προσθέτουμε έπειτα τα ζυμαρικά με 2 φλιτζάνια από το νερό που κρατήσαμε.
  7. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε τα ζυμαρικά να βράσουν, ανακατεύοντας κάθε τόσο και προσθέτοντας επιπλέον νερό αν χρειάζεται, μέχρι να γίνουν και να απορροφήσουν μέρος των υγρών χωρίς να στεγνώσουν εντελώς.
  8. Πασπαλίζουμε με το τυρί, ελέγχουμε το αλάτι και σερβίρουμε αμέσως.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 54.

Άρθρα και Συνταγές με Ζυμαρικά

Άρθρα και Συνταγές με Κρέας

Άρθρα και Συνταγές με Μανιτάρια

Άρθρα και Συνταγές για Κυρίως Γεύμα

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών
MHT