ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΜελιτζάνες γεμιστές με κρεμμύδι, ντομάτα και μυρωδικάΜελιτζάνες γεμιστές με κρεμμύδι, ντομάτα και μυρωδικά Στη Μύκονο βάζουν ένα ολόκληρο κεφάλι σκόρδο, στη Σύρο η γιαγιά μου έβαζε και μπόλικη ζάχαρη και κανέλα, και αλλού στα νησιά το βρίσκουμε με μικρές παραλλαγές. Γι’ αυτή τη συνταγή από τη Σαντορίνη έχει αξία να επιμείνετε στις λευκές μελιτζάνες και στον σαντορινιό πελτέ ντομάτας τριπλής συμπύκνωσης, που κυκλοφορεί έστω και σε μικρές ποσότητες, και εκτός νησιού, σε καλά παντοπωλεία και ντελί. Νικολέτα Μακρυωνίτου

15' προετοιμασία
20' μαγείρεμα
Σύνολο: 35'

Υλικά

Μερίδες: για 4 μερίδες – ως μεζές

Διαδικασία

  1. Για τις μελιτζάνες, σε βαθύ τηγάνι ζεσταίνουμε άφθονο ελαιόλαδο σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, μέχρι να κάψει.
  2. Αλατίζουμε ελαφρά τις φέτες μελιτζάνας και τις τηγανίζουμε στο καυτό λάδι, σε δόσεις, για 3-5 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν και από τις δύο πλευρές. Στραγγίζουμε καλά κάθε δόση σε χαρτί κουζίνας.
  3. Σε άλλο σκεύος ζεσταίνουμε το μετρημένο ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε τα σκόρδα για λίγα δευτερόλεπτα, μέχρι απλώς να σκορπίσουν το άρωμά τους.
  4. Ρίχνουμε τον πελτέ και ανακατεύουμε για δευτερόλεπτα, μέχρι να σκουρύνει ελαφρά και να βγάλει το άρωμά του.
  5. Ρίχνουμε προσεκτικά το νερό και ανακατεύουμε για να διαλυθεί ο πελτές.
  6. Αφήνουμε να πάρει μία βράση, αλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε τις μελιτζάνες.
  7. Σείουμε το σκεύος για να καλυφθούν οι μελιτζάνες με τη σάλτσα, αποσύρουμε από τη φωτιά και σερβίρουμε.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 221.

Άρθρα και Συνταγές με Μελιτζάνες

Άρθρα και Συνταγές με Ντομάτα

Άρθρα και Συνταγές με Σκόρδο

Άρθρα και Συνταγές για Ορεκτικό / Μεζές

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών
MHT