Ένας φοβερός μεζές που αυθαίρετα ονομάσαμε «οι παπάρες του Λευτέρη» (!), αφού ο ίδιος ετοίμασε μπόλικη και ζουμερή σάλτσα και έκοψε επιδεικτικά μεγάλες μπουκιές ψωμιού που τις πρόσθεσε στη σάλτσα.
15'
προετοιμασία
18' μαγείρεμα
Σύνολο: 33'
Υλικά
Μερίδες: 6-8Διαδικασία
- Για να φτιάξουμε τον μεζέ με λουκάνικα και μπουκιές ψωμιού, σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το λάδι σε δυνατή φωτιά και σοτάρουμε τα μανιτάρια για 2-3 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν.
- Ρίχνουμε τα κρεμμύδια και σοτάρουμε για άλλα 2-3 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν.
- Προσθέτουμε τα λουκάνικα και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για άλλα 3-4 λεπτά, ανακατεύοντας συνεχώς.
- Σβήνουμε με το κρασί, αφήνουμε 1-2 λεπτά να εξατμιστεί το αλκοόλ και προσθέτουμε τη μουστάρδα, αλατοπίπερο και την πάπρικα.
- Ανακατεύουμε μέχρι να αναμειχθούν, προσθέτουμε τον ζωμό και μαγειρεύουμε για άλλα 5- 6 λεπτά, μέχρι να δέσει ελαφρώς η σάλτσα.
- Αδειάζουμε τα λουκάνικα με την μπόλικη, ζουμερή σάλτσα σε βαθύ μπολ, προσθέτουμε μεγάλες μπουκιές από φρέσκο ψωμί.
- Βάζει ο καθένας σε μπολ όσο θέλει και απολαμβάνει με κουτάλι της σούπας.
Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 152.