ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΓιουβέτσι με πέστο ρίγανης και φέταΓιουβέτσι με πέστο ρίγανης και φέτα
10' προετοιμασία
33' μαγείρεμα
Σύνολο: 43'

Υλικά

Μερίδες: 4

Διαδικασία

  1. Για να φτιάξουμε γιουβέτσι με λιαστές ντομάτες και ξερή κρητική μυζήθρα, αρχικά βράζουμε, σε μια βαθιά κατσαρόλα με άφθονο αλατισμένο νερό που κοχλάζει, το κριθαράκι για περίπου 15 λεπτά, μέχρι να μισομαλακώσει.
  2. Στη συνέχεια, το στραγγίζουμε.
  3. Παράλληλα, σε μια φαρδιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε το λάδι και σοτάρουμε σε μέτρια φωτιά το κρεμμύδι, το σκόρδο και τις λιαστές ντομάτες για 2-3 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν ελαφρώς.
  4. Προσθέτουμε τα πολτοποιημένα ντοματάκια, το θυμάρι, 300 ml νερό και αλατοπίπερο (αλάτι με φειδώ, γιατί και η λιαστή ντομάτα και το τυρί που θα βάλουμε είναι κάπως αλμυρά).
  5. Ανακατεύουμε και μαγειρεύουμε για 2-3 λεπτά, μέχρι να αρχίσουν τα υγρά να κοχλάζουν.
  6. Ρίχνουμε το κριθαράκι, ανακατεύουμε και συνεχίζουμε το μαγείρεμα για άλλα 10-12 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσει το κριθαράκι όπως μας αρέσει
  7. Πασπαλίζουμε, το κριθαράκι, με το τυρί, ανακατεύουμε και σερβίρουμε αμέσως.

Μια καλή αρωματική ρετσίνα ή μια δροσερή ale μπίρα ή ένα απλό ροζέ από Αγιωργίτικο.

Άρθρα και Συνταγές με Κριθαράκι

Άρθρα και Συνταγές με Ντομάτα

Άρθρα και Συνταγές με Τυρί

Άρθρα και Συνταγές για Κυρίως Γεύμα

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών