Φτιάξτε τους λουκουμάδες για πάρτι, για σνακ, για γλυκό, ακόμα και για συνοδευτικό του φαγητού. Η συνταγή τους είναι κοντά στην ελληνική, αλλά περιέχει πολύ περισσότερη ζάχαρη και ξύσμα λεμονιού, το οποίο τους δίνει φρεσκάδα και άρωμα. Ακριβώς επειδή έχουν αρκετή ζάχαρη προτιμάμε να τους σερβίρουμε σκέτους, χωρίς να τους περιχύσουμε απαραιτήτως με μέλι ή σιρόπι.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΛουκουμάδεςΛουκουμάδες
10' προετοιμασία
20' μαγείρεμα
2 ώρες αναμονή
Σύνολο: 2 ώρες και 30'

Υλικά

Μερίδες: 4

Διαδικασία

  1. Για να φτιάξουμε κονγκολέζικους λουκουμάδες με άρωμα λεμονιού (μικάτε), σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε όλα τα ξηρά υλικά και τα ανακατεύουμε με το σύρμα.
  2. Ρίχνουμε το χλιαρό νερό και ανακατεύουμε ξανά μέχρι να σχηματιστεί ένας χυλός.
  3. Στο τέλος προσθέτουμε τα αυγά και ανακατεύουμε να ενσωματωθούν.
  4. Σκεπάζουμε καλά το μπολ με διαφανή μεμβράνη και αφήνουμε το ζυμάρι να φουσκώσει για περίπου 2 ώρες σε ζεστό μέρος.
  5. Σε μια μέτρια κατσαρόλα ρίχνουμε τόσο ηλιέλαιο ώστε να καλύψουμε τα 2/3 του σκεύους και το ζεσταίνουμε σε δυνατή φωτιά.
  6. Ρίχνουμε κουταλιά κουταλιά το μείγμα μέσα στο καυτό λάδι και τηγανίζουμε τους λουκουμάδες για 2-3 λεπτά, μέχρι να φουσκώσουν και να αποκτήσουν χρυσαφένιο χρώμα.
  7. Αν είμαστε επιδέξιοι, όπως η Γκλόρια, μπορούμε αντί για κουτάλι να χρησιμοποιήσουμε το χέρι μας: Κλείνουμε λίγο ζυμάρι στην παλάμη μας, σχηματίζουμε μπουνιά και πιέζουμε το ζυμάρι προς τα πάνω, «κόβοντάς» το με τον αντίχειρα και τον δείκτη.
  8. Βγάζουμε, τους λουκουμάδες, με τρυπητή κουτάλα και τους αφήνουμε σε χαρτί κουζίνας να απορροφήσει τα περιττά λάδια.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 193.

Άρθρα και Συνταγές με Αλεύρι (ζύμες)

Άρθρα και Συνταγές με Αυγά

Άρθρα και Συνταγές με Λεμόνι

Άρθρα και Συνταγές για Γλυκό

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών