15' προετοιμασία
45' μαγείρεμα
Σύνολο: 1 ώρα

Υλικά

Τεμάχια: 12

Διαδικασία

  1. Για τα μικρά αλμυρά κέικ με λιαστές ντομάτες, προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C.
  2. Σε ένα μπολ χτυπάμε τα αυγά και προσθέτουμε σταδιακά το γάλα και το λάδι.
  3. Ρίχνουμε λίγο αλατοπίπερο και ανακατεύουμε.
  4. Προσθέτουμε το αλεύρι και τη μαγιά και ανακατεύουμε με μια κουτάλα μέχρι να προκύψει μια ομοιογενής ζύμη.
  5. Στη συνέχεια, προσθέτουμε τα τυριά, τις λιαστές νομάτες, το σπανάκι και τον άνηθο και ανακατεύουμε με απαλές κινήσεις.
  6. Λαδώνουμε και αλευρώνουμε ένα ταψάκι για ατομικά κέικ ή μάφιν ή 12 ατομικά αλουμινένια φορμάκια μιας χρήσης και γεμίζουμε με το μείγμα.
  7. Φουρνίζουμε για 45 λεπτά ή μέχρι να ψηθούν και να ροδοκοκκινίσουν τα μικρά αλμυρά κέικ με λιαστές ντομάτες.

Μυστικά

Σνακ για όλες τις ώρες, για το γραφείο, το σχολείο, την εκδρομή ή για το σπίτι. Μπορεί επίσης να γίνει ένα πλήρες γεύμα αν το συνοδεύσουμε με μια ντοματοσαλάτα ή μια πράσινη σαλάτα της αρεσκείας μας.

Άρθρα και Συνταγές με Αλεύρι (ζύμες)

Άρθρα και Συνταγές με Αυγά

Άρθρα και Συνταγές με Ντομάτα

Άρθρα και Συνταγές για Σνακ

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών