15'
προετοιμασία
10' τηγάνισμα
Σύνολο: 25'
Υλικά
Μερίδες: 4 - 6Για το σερβίρισμα
Διαδικασία
- Για να φτιάξουμε τους μηλολουκουμάδες, πρώτα καθαρίζουμε τα μήλα. Αφαιρούμε τα κουκούτσια με το ειδικό εργαλείο και κόβουμε τα μήλα σε λεπτές ροδέλες. Περιχύνουμε με λίγο λεμονοχυμό, για να μη μαυρίσουν.
- Χτυπάμε στο μίξερ τα αυγά με τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν.
- Προσθέτουμε τη βανίλια, το γιαούρτι και το γάλα και τα χτυπάμε να αναμειχθούν.
- Ρίχνουμε το αλεύρι και συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να σχηματιστεί ένα λείος παχύρρευστος χυλός.
- Βάζουμε σε βαθύ τηγάνι τόσο λάδι ώστε να καλύψει τα 2/3 του σκεύους και το ζεσταίνουμε σε μέτρια προς δυνατή φωτιά.
- Βουτάμε μία μία τις ροδέλες των μήλων στον χυλό και τηγανίζουμε τους μηλο-λουκουμάδες μέχρι να ροδίσουν και από τις δύο πλευρές
- Τους βγάζουμε με τρυπητή κουτάλα και τους αφήνουμε σε απορροφητικό χαρτί να στραγγίξουν τα περιττά λάδια.
- Απλώνουμε τους μηλολουκουμάδες σε μια πιατέλα, τους περιχύνουμε με μέλι, τους πασπαλίζουμε με κανέλα και καρυδόψιχα και σερβίρουμε.
Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Ζάχαρη & Αλεύρι, τεύχος 44.