25'
προετοιμασία
35' μαγείρεμα
Σύνολο: 1 ώρα
Υλικά
Μερίδες: 15 τμχΔιαδικασία
- Για τα μηλοπιτάκια με σοκολάτα, λιώνουμε το βούτυρο σε μέτρια φωτιά, προσέχοντας να μην κάψει.
- Προσθέτουμε τη ζάχαρη και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει κι αυτή.
- Αδειάζουμε το μείγμα σε ένα μεγάλο μπολ και το αφήνουμε να κρυώσει.
- Στο μεταξύ, καθαρίζουμε τα μήλα και τα τρίβουμε στη χοντρή πλευρά του τρίφτη.
- Αμέσως μετά τα ανακατεύουμε με τους δυο χυμούς για να μην μαυρίσουν.
- Στρώνουμε με λαδόκολλα ή βουτυρώνουμε τη λαμαρίνα του φούρνου ή ένα μεγάλο ταψί.
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180° C.
- Ρίχνουμε τα αυγά στο κρύο μείγμα του βουτύρου και ανακατεύουμε ώστε να αναμειχθούν καλά.
- Προσθέτουμε το αλεύρι, συνεχίζοντας το ανακάτεμα με κουτάλα, μέχρι να έχουμε μια πηκτή ζύμη.
- Ενσωματώνουμε το ξύσμα, τα τριμμένα μήλα με τους χυμούς και τα κομματάκια σοκολάτας.
- Παίρνουμε κουταλιές από τη ζύμη και τις αραδιάζουμε πάνω στη λαμαρίνα ή το ταψί, αφήνοντας απόσταση 5 εκ. ανάμεσά τους γιατί θα απλώσουν.
- Ψήνουμε τα μηλοπιτάκια στον φούρνο για περίπου μισή ώρα.
Μυστικά
- Αντί για σοκολάτα, βάζουμε 100 γρ. καρύδια χοντροσπασμένα, εφόσον αρέσουν στα παιδιά μας.
- Αν θέλουμε να βάλουμε ξινόμηλα, προσθέτουμε 1 - 2 κουταλιές επιπλέον ζάχαρη, παραλείπουμε τη σοκολάτα και, όταν βγάλουμε τα μηλοπιτάκια από τον φούρνο, πασπαλίζουμε με άχνη και κανέλα.