Δεν αποχωριζόμαστε ποτέ το αγαπημένο μας σοκολατογλυκό· ούτε την περίοδο της νηστείας.

25' προετοιμασία
Σύνολο: 25 λεπτά

Υλικά

Μερίδες: 12

Διαδικασία

  1. Κόβουμε τον χαλβά σε κύβους με ένα μαχαίρι. Τεμαχίζουμε την κουβερτούρα. Βάζουμε την τεμαχισμένη κουβερτούρα σε ένα ανοξείδωτο μπολ. Στερεώνουμε το μπολ στο στόμιο μιας κατσαρόλας με λίγο νερό που βράζει (μπεν μαρί). Μόλις λιώσει η σοκολάτα, την αποσύρουμε από το μπεν μαρί και την αφήνουμε να κρυώσει. Προσθέτουμε το ελαιόλαδο, την κανέλα, το ξύσμα, τον χαλβά και τα αμύγδαλα. Ανακατεύουμε μέχρι να ενωθούν καλά όλα τα υλικά. Αδειάζουμε το μείγμα πάνω σε ένα φύλλο λαδόκολλας. Δίνουμε στο μείγμα το σχήμα σαλαμιού. Τυλίγουμε το μωσαϊκό με τη λαδόκολλα. Στρίβουμε τις άκρες της λαδόκολλας ώστε να τυλίξουμε το ρόλο σαν καραμέλα. Το βάζουμε για τουλάχιστον 1 ώρα στην κατάψυξη. Ξετυλίγουμε το γλυκό και το ρολάρουμε μέσα σε κακάο, ώστε να καλυφθεί παντού.
  2. Μυστικά:
  3. Αν θέλουμε να κρυώσει λίγο πιο γρήγορα η λιωμένη σοκολάτα, μόλις την αποσύρουμε από το μπεν μαρί τη μεταφέρουμε σε κάποιο άλλο μεταλλικό σκεύος.
  4. Κόβουμε καλύτερα τον χαλβά με μαχαίρι, δεν τον σπάμε με τα χέρια για να μην γίνει θρύψαλα. Θέλουμε να είναι ευδιάκριτα τα κομμάτια όταν θα κόψουμε τον κορμό.
  5. Αν θέλουμε να περιορίσουμε την περιεκτικότητα του γλυκού σε ζάχαρη, χρησιμοποιούμε χαλβά χωρίς ζάχαρη.
  6. Αν το θέλουμε πιο μαλακό, το βάζουμε στο ψυγείο για 2 ώρες.

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών