25'
προετοιμασία
3 ώρες
αναμονή
Σύνολο: 3 ώρες και 25'
Υλικά
Κομμάτια: 20Διαδικασία
- Για να ετοιμάσουμε το σαλάμι με λευκή σοκολάτα και αμύγδαλα, πρώτα λιώνουμε το βούτυρο και αφήνουμε να κρυώσει.
- Ψήνουμε τα αμύγδαλα στους 180°C για 5 λεπτά, μέχρι να καβουρδιστούν ελαφρώς.
- Τα βγάζουμε και τα αφήνουμε να κρυώσουν, πριν τα κόψουμε σε χοντρά κομμάτια.
- Αφού κρυώσει το βούτυρο, το ανακατεύουμε με το κακάο, την άχνη και το εκχύλισμα.
- Σπάμε τα μπισκότα σε μικρές μπουκιές και κόβουμε τη σοκολάτα σε χοντρά κομμάτια.
- Τα ρίχνουμε στο προηγούμενο μείγμα, προσθέτουμε και τα αμύγδαλα και ανακατεύουμε με μια κουτάλα.
- Σκεπάζουμε και αφήνουμε στο ψυγείο για περίπου 1 ώρα.
- Αδειάζουμε το μισό μείγμα σε ένα μεγάλο κομμάτι μεμβράνης και τυλίγοντάς το του δίνουμε σχήμα μακρόστενο σαν σαλάμι, όσο χοντρό το θέλουμε. Το τυλίγουμε σφιχτά. Κάνουμε το ίδιο με το υπόλοιπο μείγμα.
- Τοποθετούμε τα σαλάμια στο ψυγείο για τουλάχιστον 2 ώρες ή για όλη τη νύχτα.
- Αφαιρούμε τη μεμβράνη και κυλάμε τα σαλάμια σε άχνη.
Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Ζάχαρη & Αλεύρι, τεύχος 44.