Φτιάχνουμε το κλασικό μοσχαράκι κοκκινιστό αλλά με αρκετό κόκκινο κρασί, πολλά μυρωδικά και χωριάτικα ζυμαρικά όπως μακαρούνες ή στριφτάρια!
20'
προετοιμασία
5 ώρες μαγείρεμα
Σύνολο: 5 ώρες και 20'
Υλικά
Μερίδες: 6
Διαδικασία
Σε μια φαρδιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε τα 50 ml ελαιολάδου σε δυνατή φωτιά και σοτάρουµε το κρέας για περίπου 8 λεπτά, μέχρι να ροδίσει. Βγάζουμε με τρυπητή κουτάλα και αφήνουμε σε σκεύος στην άκρη. Ρίχνουµε στην κατσαρόλα το κρασί, τα σκόρδα, τα κρεµµύδια, τα καρότα και το σέλερι. Τυλίγουµε σε ένα µικρό κοµµάτι τουλπάνι τα κεδροκούκουτσα, το πιπέρι και τη δάφνη, δένουµε µε σπάγκο και το βυθίζουµε στο κρασί.
Βάζουµε το κρέας στην κατσαρόλα και ρίχνουμε τόσο νερό ώστε να καλυφθεί το κρέας. Μαγειρεύουμε σε δυνατή φωτιά για 5 λεπτά, μέχρι να αρχίσουν τα υγρά να κοχλάζουν. Παράλληλα, με μια τρυπητή κουτάλα ξαφρίζουμε το φαγητό. Προσθέτουµε τον πελτέ, την ντομάτα, το θυμάρι, αλατοπίπερο και χαµηλώνουµε τη φωτιά τόσο ώστε το υγρό µόλις που να ανακινείται. Σκεπάζουµε και σιγοµαγειρεύουµε για 4 ώρες. Αποσύρουµε και αφήνουµε στην άκρη για 1 ώρα, µέχρι το φαγητό να κρυώσει. Βγάζουµε τις φέτες του κρέατος σε µια πιατέλα. Αφαιρούμε το τουλπάνι με τα μπαχαρικά. Σουρώνουμε το ζουμί, πιέζουμε με ένα κουτάλι τα λαχανικά για να έχουμε το μέγιστο της γεύσης τους και τα πετάμε. Ξαναρίχνουµε το ζουμί στην κατσαρόλα και βράζουµε σε δυνατή φωτιά, µέχρι να µειωθεί στα 700 ml.
Προσθέτουμε το κρέας, ζεσταίνουµε για 1 λεπτό και αποσύρουµε. Στο µεταξύ, βράζουµε τα ζυµαρικά σε άφθονο αλατισµένο νερό για 2 λεπτά λιγότερο από το χρόνο που αναγράφεται στις οδηγίες της συσκευασίας. Τα σουρώνουµε και τα ξαναρίχνουµε στην κατσαρόλα. Παίρνουµε περίπου τη µισή ποσότητα σάλτσας, τη ρίχνουµε στα ζυµαρικά, ανακατεύουμε απαλά και αποσύρουµε. Ρίχνουμε το µαϊντανό, τα 80 ml επιπλέον λάδι, ανακατεύουµε και σερβίρουµε το κρέας µε τα ζυµαρικά και µε τη σάλτσα.