20' προετοιμασία
1 ώρα και 20' μαγείρεμα
Σύνολο: 1 ώρα και 40 λεπτά

Υλικά

Μερίδες: για 4 άτομα

Διαδικασία

  1. Σε μια φαρδιά και ρηχή κατσαρόλα ζεσταίνουμε τη μισή ποσότητα ελαιολάδου σε δυνατή φωτιά και σοτάρουμε το κρέας για περίπου 4 - 5 λεπτά, μέχρι να ροδίσει ελαφρώς από όλες τις πλευρές.
  2. Προσθέτουμε το κρεμμύδι και τα καρότα και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για περίπου άλλα 4 - 5 λεπτά, ανακατεύοντας με ξύλινη κουτάλα, μέχρι να μαλακώσουν λίγο.
  3. «Σβήνουμε» με το μισό κρασί και αφήνουμε για περίπου 1 - 2 λεπτά, έως ότου εξατμιστεί το αλκοόλ.
  4. Ρίχνουμε το χυμό λεμονιού, το χυμό πορτοκαλιού, το μπαχάρι και νερό τόσο ώστε να καλύψει κατά τα 3/4 το κρέας.
  5. Χαμηλώνουμε τη φωτιά, σκεπάζουμε την κατσαρόλα με το καπάκι και σιγομαγειρεύουμε για περίπου 1 ώρα ή μέχρι να μαλακώσει το κρέας και να δέσει ελαφρώς η σάλτσα.
  6. Προσθέτουμε τις πάπρικες, τη ρίγανη, αλατοπίπερο, ανακατεύουμε, αποσύρουμε και σκεπάζουμε την κατσαρόλα μέχρι το σερβίρισμα.
  7. Σε μια άλλη ρηχή κατσαρόλα ή σε ένα μεγάλο τηγάνι ζεσταίνουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο σε δυνατή φωτιά και σοτάρουμε το λάχανο για περίπου 4 - 5 λεπτά, ανακατεύοντας συνεχώς με ξύλινη κουτάλα, μέχρι να μαλακώσει λίγο και να μειωθεί ο όγκος του.
  8. «Σβήνουμε» με το υπόλοιπο κρασί, πασπαλίζουμε με αλατοπίπερο και λίγη πάπρικα και μαγειρεύουμε για περίπου 2 - 3 λεπτά, έως ότου εξατμιστεί το αλκοόλ.
  9. Σερβίρουμε το λάχανο με το κρέας και τη σάλτσα του και πασπαλίζουμε με το σουσάμι.

Τι πίνουμε: Κρασί περασμένο από βαρέλι, όπως ένα σαντορινιό Νυχτέρι, ένα Sauvignon blanc, βαρελίσιο επίσης.

Γίνε συνδρομητής

Αν θέλετε να λαμβάνετε το περιοδικό «Γαστρονόμος» κάθε μήνα στην πόρτα σας, γίνετε συνδρομητής στην εφημερίδα «Καθημερινή»

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών