20' προετοιμασία
20' ψήσιμο
30' αναμονή
Σύνολο: 1 ώρα και 10'

Υλικά

Τεμάχια: 4

Για τον κιμά

Διαδικασία

Κιμάς

  1. Σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε σε δυνατή φωτιά 30 ml από το ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα μανιτάρια με το δεντρολίβανο και αλατοπίπερο για 3-4 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν.
  2. Αποσύρουμε από τη φωτιά και αφήνουμε να κρυώσουν.
  3. Σε ένα βαθύ μπολ ανακατεύουμε τον κιμά με όλα τα υπόλοιπα υλικά και τα ζυμώνουμε μέχρι να σχηματιστεί ένα αφράτο μείγμα.
  4. Καλύπτουμε με μεμβράνη και αφήνουμε στο ψυγείο για 20-30 λεπτά, μέχρι να σφίξει.
  5. Πλάθουμε το μείγμα του κιμά σε 4 μεγάλα μπιφτέκια.
  6. Πιέζουμε το καθένα με το χέρι μας ώστε να πλατύνει, βάζουμε στο κέντρο 1 κουτ. σούπας από τη γέμιση και κλείνουμε το μείγμα του κιμά για να εγκλωβίσουμε τη γέμιση.
  7. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200° C, στη λειτουργία του αέρα, και καλύπτουμε ένα μέτριο ταψί με λαδόκολλα.
  8. Απλώνουμε τα μπιφτέκια και ψήνουμε για 8-10 λεπτά από κάθε πλευρά, μέχρι να ροδίσουν.
  9. Συνοδεύουμε με πατάτες τηγανητές και μια ντοματοσαλάτα.

Ενα ροζέ ή ελαφρύ κόκκινο, από όποια ποικιλία μας αρέσει.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 126.

Άρθρα και Συνταγές με Μανιτάρια

Άρθρα και Συνταγές με Μοσχαρίσιος κιμάς

Άρθρα και Συνταγές για Κυρίως Γεύμα

Άρθρα και Συνταγές για Ορεκτικό / Μεζές

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών